ANMELDELSER

27-05-2020

Fra bogens bagside:

Johanna Ejby har mistet sin lille datter på en ferie i Italien. Livet er splintret, hun kan ikke få stumperne til at hænge sammen og begynder derfor i en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.
En dag starter en ung kvinde i sorggruppen. Ud over sin voldsomme sorg rummer hun også en farlig hævntørst, en hævntørst, som langsomt breder sig i sorggruppen.
For hvor langt vil man gå for at hævne den, man har mistet?
Drabsefterforsker REBEKKA HOLM kæmper med at acceptere, at hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, efter et drabsforsøg ikke længere er den Niclas, hun kendte. Og ingen kan garantere hende, at han nogensinde vil blive det igen.
En dag bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis unge søn, Elias, har fået nogle truende breve og anonyme telefonopkald – og det mærkelige er, at Rebekka selv har modtaget flere anonyme telefonopkald den seneste tid. Er der nogen sammenhæng?
Den unge Elias forsvinder pludselig, Rebekka får atter flere tavse opkald, og i sorggruppen kulminerer hævntørsten i et inferno af ulykker – og drab.
VILDSKUD er en nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt og om at mennesker ikke altid er dem, som de giver sig ud for at være.

 

 Min anmeldelse følger i morgen, når bogen udkommer

 

Politikens forlag 2020 – 414 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

26-05-2020

Fra bogens bagside:

”Du har seks domme for vold, og de er næsten hver gang blev forlænget på grund af mere vold i fængslet.”

Det sagde jeg ikke noget til. Fængslet var et voldeligt sted, og jeg var en voldelig mand, sådan var det.

Hauge er vant til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer.  
Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot. Han bryder fangernes regel nr. 1 - aldrig at tale med personalet - og tilbyder fængselsdirektøren hjælp til at opklare det, han er sikker på er en forbrydelse.  
Hauge starter på den døde fanges afdeling, i håb om at finde en morder og få nedsat sin straf. Men det er farligt, at stikke næsen i andres sager. Især indenfor fængslets tykke mure, hvor uskrevne regler og usynlige alliancer styrer.  
ULV BLANDT ULVE er en spændingsroman, der foregår i et lukket fængsel og en selvstændig fortsættelse til DE EFTERLADTE (2018).

Anmeldelse:

Når man som jeg har læst et utal af krimier, har jeg selvfølgelig også læst adskillige bøger, hvor en del af handlingen foregår i fængsler. Jeg husker imidlertid ikke, at jeg før har læst en bog, hvor handlingen udelukkende foregår i et lukket statsfængsel, som det er tilfældet i ”Ulv blandt ulve”.

Det, som foregår i bogen, er ikke behagelig læsning. Man møder mange usympatiske personer. Det gælder både indsatte og ansatte. Man hører om utallige konflikter blandt de indsatte og det, som de udsætter hinanden for af modbydeligheder. Alle personer fremstår tydeligt.

Palle Schmidt evner virkelig at beskrive fængselsforholdene på en måde, så man tydeligt kan se detfor sig.

En indsat findes hængt i sin celle. Er det selvmord, eller er det drab? Det påtager bogens hovedperson, Hauge sig at finde ud af. Det sker med fængselsledelsens billigelse.

Herefter udspiller der sig mange særdeles dramatiske situationer.

Det at være indsat er også ensbetydende med, at man savner ”hende derhjemme”. Det får man fin indsigt i set fra Hauges synsvinkel, da bogen er en jeg-fortælling.

Selv om der er tale om en velskrevet fængselskrimi, savnerjeg trods alt at komme mere ud af fængslet og følge en politimæssig efterforskning af sagen vel vidende, at det kan være umuligt i denne krimi i og med, at historien er en jeg-fortælling.

En bog med et anderledes miljø – spændende, dramatisk og ”fængslende”.

4 krimihjerter af 5

Forlaget Avanti 2018 – 282 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

20-05-2020

Forlagets beskrivelse

Den dygtige norske politiefterforsker Jørn Lier Horst, der i mange år har bijobbet som krimiforfatter, er nu på banen med en spændende ny roman i serien om William Wisting.

I "Ond vilje" tilstår den fængslede seriemorder Tom Kerr et uopklaret mord. Derfor indvilliger han i at vise politiet, hvor han - og hans endnu ikke fangede medskyldige, Den Anden - har begravet liget. Sammen med cold case-efterforskeren Adrian Stiller forsøger William Wisting at rekonstruere det gamle mord, i håbet om at det vil få dem på sporet af Den Anden. 

Da rekonstruktionen går grusomt galt og Tom Kerr flygter fra politiets varetægt, står Wisting og Stiller overfor en drabelig sag om samarbejdende seriemordere, hvor sporet desværre ikke længere er koldt.

"Ond vilje" er tredje bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet i serien om den norske efterforsker William Wisting. Krimien kan dog sagtens læses selvstændigt fra serien.

 

Anmeldelse:

Hvis man som jeg er til politikrimier, kan jeg klart anbefale Jørn Lier Horsts ”Ond vilje”.

I og med at Jørn Lier Horst selv har været politiefterforsker, har han en enorm viden om efterforskning. Denne viden øser han på fortræffelig vis ud af i ”Ond vilje”, lige som han har gjort i sine tidligere krimier.

”Ond vilje” handler om ondskab – viljen til at påføre andre mennesker smerter og lidelse –  et faktum man ofte støder på i forbindelse med afsløringen og efterforskningen af seriemordere.

Seriemord er netop det, ”Ond vilje” handler om.

Selv om jeg ikke tror, der har været mange seriemordere i Norge, er jeg af den overbevisning, at den efterforskning, man præsenteres for i ”Ond vilje”, er helt realistisk. Selvfølgelig krydres bogen med spændingsskabende og dramatiske situationer, som hører enhver krimi til.

William Wisting og hans kolleger får virkelig deres sag for, da den fængslede seriemorder, Tom Kerr indvilliger i at vise dem det sted, hvor han har gemt liget af et af sine ofre.

Det ender helt galt, idet det lykkes Kerr at flygte. Denne flugt resulterer i en meget intens efterforskning.

Wistings datter, journalisten Line er af Adrian Stiller – lederen af Cold Case-gruppen - blevet engageret til at filme Kerrs påvisning af, hvor han har gravet sit offer ned, således at forbrydelsen kan dokumenteres. I denne forbindelse kommer flugten derfor med på Lines optagelser. Optagelser som kommer til at indgå i efterforskningen.

Politiet har under hele efterforskningen set tegn på, at Kerr ikke har været ene om drabene, men at han har været i ledtog med ”Den anden”. Så da Kerr flygter, regner efterforskerne med, at han har fået hjælp af ham. I den forbindelse er det jo også nærliggende at forestille sig, at der med to seriemordere på fri fod ville kunne finde flere nye drab sted.

Man får nu en særdeles grundig beskrivelse af efterforskningsarbejdet.

På det personlige plan stilles Wisting overfor nogle udfordringer, da det ikke er alle på ledelsesplan, der mener, han træffer de rigtige politimæssige beslutninger.

Det er heller ikke altid lige nemt forham, at Line hele tiden er med på sidelinjen, for det er jo ikke alt, han må fortælle hende.

Bogen igennem præsenteres man for mange interessante og velbeskrevne mennesketyper både hvad angår politifolk og forbrydere.

Man skal koncentrere sig under læsningen, idet der indgår mange personer og mange efterforskningsmæssige detaljer i bogen; men det gør absolut ikke noget.

Forlaget MODTRYK, som udgiver Jørn Lier Horsts bøger, har i øvrigt lige udgivet de første 4 bøger, som han har skrevet om William Wisting. Dem ser jeg frem til at læse.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2020 – 333 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

15-05-2020

Forlagets beskrivelse

Sandheden er let at overse, selv når den er lige for øjnene af os.

Retsmedicinsk rekonstruktør Rory Moore kaster lys over uopklarede drabssager ved at sætte detaljer sammen, som andre overser. Da hun rydder op i sin afdøde fars advokatkontor en uge efter begravelsen, får hun et opkald, der kaster hende ud i en årtier gammel sag, der er vågnet til live.

I sommeren 1979 forsvandt fem kvinder fra Chicago. Forbryderen med tilnavnet Tyven efterlod sig hverken lig eller spor – før politiet modtog en pakke fra en mystisk kvinde ved navn Angela Mitchell, hvis uortodokse efterforskningsevner tilsyneladende havde ført frem til ham. Men Angela forsvandt, før de nåede at udspørge hende. Fyrre år senere står Tyven til prøveløsladelse for mordet på Angela – den eneste forbrydelse, som distriktsadvokaten kunne sætte ham fast for. Men de kryptiske sagsakter, som Rory finder i sin fars advokatkontor, antyder, at der var mere at sige om sagen og Angela Mitchell, end offentligheden fik at vide. Detaljerne har ligget begravet i fire årtier.

Rorys talenter kommer på en prøve, da hun begynder at rekonstruere Angelas sidste dage. Hun gør den ene forbløffende opdagelse efter den anden og bliver hjælpeløst spundet ind i gåden om Angela Mitchell. Idet hun trækker tråde mellem fortid og nutid, afdækker hun den mørke sandhed om det ensomme offer, sin far og den mand, der kaldes Tyven. Sandheden sender hende ned ad en snoet sti, hvor tingene måske ikke er det, de giver sig ud for. Da hun fortsætter gravearbejdet, er selv Rory ikke forberedt på den fulde, forfærdende sandhed, der dukker frem ...

Anmeldelse

“Kvinden i mørket” –  skrevet af amerikanske Charlie Donlea – er en særdeles spændende, psykologisk thriller. Handlingen forgår i henholdsvis 1979 og 2019.

I 1979 følger man Angela Mitchell som af personlige årsager efterforsker drabene på 5 kvinder. Det sker samtidig med politiets efterforskning. I lighed med hende mener politiet, at drabene er begået af seriemorderen kaldet Tyven. Angela Mitchel har nogle psykiske problemer i form af OCD og autisme, men hun formår alligevel på helt fantastisk vis at lave sin helt egen efterforskning af drabene. I den forbindelse udsættes hun for nogle udfordrende hændelser, som kommer til at sætte sit præg på hendes sind.

Man får et særdeles godt indblik i Angela. Det samme gør sig også gældende for de andre personer, som man møder.

Lige pludselig i 1979 forsvinder Angela. Politiet mener, hun er blevet dræbt af Tyven, som det efterfølgende er lykkedes dem at arrestere. Tyven idømmes 40 års fængsel selv om, man ikke finder nogen lig.

Når handlingen skifter til 2019 følger man den retsmedicinske rekonstruktør Rory More, som på eminent vis evner at karakterisere gerningsmænd, i forbindelse ned alvorlige forbrydelser.

Rorys advokatfar dør. Umiddelbart efter farens begravelse, rydder Rory op i hans papirer og finder ud af, at han har været forsvarsadvokat for Tyven i 1979.

Drabsmanden står nu i 2019 for at skulle prøveløslades. Prøveløsladelsen kræver også advokatbistand, og den sag overtager Rory, som lige som sin far er advokatuddannet.

Rory har nogle udfordringer på det psykiske plan, og da hun kommer til at grave i det, der har med prøveløsladelsen af drabsmanden at gøre, bliver hun i meget høj grad udfordret.

Man får et yderst godt indblik i Rorys personlighed. Beskrivelserne af personerne, som Rory omgås er også gode.

Der indtræffer mange spændende hændelser i bogen – hændelser, der ind imellem er absolut rystende.

Efterhånden som jeg kom længere og længere ind i handlingen, forsøgte jeg selvfølgelig at se, om jeg kunne gætte “krimigåden”, og jeg tog ikke helt fejl.

Forfatteren Charlie Donlea er jeg ikke stødt på før, men han er virkelig et godt bekendtskab. Jeg vil glæde mig til at læse kommende bøger fra hans hånd.

 

5 krimihjerter af 5

Jentas 2020 – 316 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07-05-2020

Fra bogens bagside:

Juncker er stadig i Sandsted, hvor han plages af mareridt efter sin fars død. Da en lokal advokat findes dræbt i byens park, kastes han ud i en omfattende efterforskning, der også trækker tråde til hans egen fortid.
I København modtager hans kone, Charlotte, der er journalist, et anonymt tip: Det frygtelige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne have været forhindret. Charlotte konfronterer Juncker, der efterforskede forbrydelsen, men han nægter noget som helst kendskab til det. Han frygter både for sit eget og Charlottes liv, hvis hun går ind i sagen.
Junckers gamle partner Signe er mere tilbøjelig til at hjælpe journalisten, men hun har sit at se til. Hendes familieliv er ved at gå op i limningen, og hun er stadig opslugt af tanken om hævn over den mand, der voldtog hende. Da der tegner sig en forbindelse mellem terrorsagen og et lig, der bliver fundet i Kongelunden, giver Signe fanden i det hele og kaster sig ind i jagten på sandheden.
Satans sommer er andet selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Anmeldelse

Forfatterparret Kim Faber og Janni Pedersen har med ”Satans sommer” skrevet en krimi, som jeg er sikker på vil få en fremtrædende placering på de kommende ugers bestsellerlister. Det er en suveræn kvalitetskrimi.

Som det fremgår af bogens bagsidetekst er der tre krimiplots i bogen. De flettes på bedste gradvis sammen.

Politikommissær Martin Juncker trives ikke godt i Sandsted. Han drikker lidt for meget. Han har dårlig samvittighed i forhold til sine børn. Han har det svært med at tænke på sin for nylig afdøde far, som han ikke havde det bedste forhold til. Han ved ikke rigtig, hvilket ben han skal stå på i forholdtil sin fraseparerede kone, Charlotte, og hans foresatte er han ingen beundrer af.

Til gengæld er han en dygtig og dedikeret politikommissær, der i høj grad forstår at varetage efterforskningen af drabet på den lokale advokat Ragnar Stephansen – en efterforskning der foretages i nært samarbejde med den unge politiassistent Nabiha Khalid. Det efterforskningsmæssige er yderst troværdigt beskrevet.

Junckers fraseparerede journalist-kone, Charlotte, som den fantastisk dygtige journalist hun er, får virkelig sin sag for. Fra en anonym person gøres hun opmærksom på, at Forsvarets Efterretningstjeneste kunne have forhindret det terrorangreb, der forrige jul ramte København. Det er dette terrorangreb, Faber og Pedersens foregående bog handler om, og som der i denne bog er flere referencer til.

Junckers gamle partner fra Københavns Politi, politikommissær Signe Kristensen efterforsker et drab, hvor der er fundet et hovedløst lig. Også Signe er en utrolig dygtig efterforsker. Det, hun finder ud af ved efterforskningen, gør, at hun må foretage handlinger, som ikke just er forenelig med det at være ansat ved politiet, men hun har ikke noget valg. Signes privatliv fungerer bestemt ikke optimalt. Hun forsømmer familien på forskellig vis.

På grund af Juncker, Charlotte og Signes indbydes forhold og kendskab til hinanden, forenes de uundgåeligt i arbejdet med efterforskningen af det, der har med terrorhandlingen at gøre. Det afstedkommer en række spændende og farlige situationer.

Da arbejdet med terrorsagen finder en afslutning, koncentrerer Juncker sig igen om efterforskningen af drabet på advokaten i Sandsted.

Et væsentligt tema i bogen er, at de, der er sat til at passe på os danskere – i dette tilfælde Forsvarets Efterretningsvæsen og politiet – begår fejl, som de gør alt for at skjule. Jeg håber ikke, at det foregårpå samme måde i virkelighedens verden.

Jeg synes fantastisk godt om bogen. I al sin enkelthed er den bare rigtig spændende og tankevækkende. Jeg sætter pris på, at politifolk og topjournalister er fremstillet som rigtige mennesker, der også har et privatliv på godt og ondt. Det er helt OK, at det fylder en del i bogen. Normalt er jeg ikke så meget til ”føle-føle” i krimier.

Når jeg næste gang ser Janni Pedersen i ”Go’morgen” Danmark har jeg lyst til at råbe til hende : ”Skal du ikke hellere skynde dig hjem til din mand og skrive videre på 3’eren?" 😊

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2020 – 413 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget