16-03-2014

”Drabschefen” af Stine Bolther

 Klik her: Oversigt og se alle mine anmeldelser

  

Ekstrabladets Forlag

(Lydbog 2013)

 

Vi kender ham fra de store drabssager som "Drabschef Ove Dahl, Københavns Politi", der udtaler sig om sidste nyt fra efterforskningen. Gennem sin 34-årige karriere ved politiet har Ove Dahl set det meste – og det værste. Nu fortæller han for første gang selv om nogle af de mest spektakulære sager, som han oplevede dem. Bl.a. sagen om det parterede lig fra det indre København og et stadig uopklaret kvindedrab. I alle sagerne har Ove Dahl været på pletten. Forfatteren tegner i bogen et nærgående portræt af drabschefen og skildrer gennem hans øjne den kriminalitet, der normalt serveres i småbidder gennem medierne. Underholdende og velfortalt mix af kriminalreportage om kendte drabssager og et portræt af kriminalinspektøren og drabschefen i København Ove Dahl.

  

Bogen er den første af to erindringsbøger om Ove Dahl. Bog nr. 2 hedder ”Drabschefen – nye sager”.

 

Bogen giver et glimrende billede af en del af de sager, som Ove Dahl har arbejdet med i sin tid i Drabsafdelingen ved Københavns Politi. Desuden hører man også lidt om den private Ove Dahl.

Ikke alle sager har været lige nemme at opklare, men heldigvis er de fleste af Ove Dahls sager blevet opklaret.

Det er klart, at Ove Dahl finder det meget utilfredsstillende, når ikke alt er lykkedes. Han nævner bl.a. drabet på en ung pige, der blev fundet dræbt i en kælder og lille pige, der blev fundet dræbt i en lyskasse.

I flere af de uopklarede drabssager, er Ove Dahl meget sikker på, at han ved, hvem drabsmanden er, men desværre har beviserne ikke været til stede.

I forbindelse med ”Den store nordiske rockerkrig” fortæller Ove Dahl om, hvordan attentater mellem Hells Angels og Banditos resulterede i flere drab.

Han kommer endvidere ind på, at mange indvandrere på grund af dårlig integration ofte tyr til voldelig adfærd, som kan indebære drab på deres medmennesker.

Ove Dahl fortæller også, at det er vigtigt, at man kan holde privatliv og arbejde fra hinanden, så han har gjort alt for ikke at ”tage sagerne med hjem”. På den anden side har Ove Dahl ind imellemhaft svært ved at slappe af, hvis han af en eller anden grund ikke har kunnet være til stede, når en ny sag var ved at tage sin begyndelse.

Bogen er en nøgtern beskrivelse af, hvad politiet foretager sig i opklaringen af et drab. Den er som sådan ikke spændende, men den er interessant.

”Drabschefen” af Stine Bolther er på bedste vis indtalt som lydbog af Fjord Trier Hansen. Det er en fornøjelse at lytte til hans oplæsning.

 

3 krimihjerter

 

Prøv også at klikke ind på http://krimifan.dk/ hvor du foruden mine anmeldelser kan se mange andre anmeldelser, omtaler af nye bøger, blogindlæg m.m.