01-09-2014

"Forkynderen" af Sander Jakobsen

Klik her: Oversigt og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

Forlagets beskrivelse:

To myrdede kvinder, to hemmelige liv, et chokerende psykologisk spil.  

Thorkild Christensen er præst i den lille landsby Roslinge, og en morgen findes hans kone, Karen, myrdet. Hendes død sender ham på opdagelse gennem hendes liv – et liv, som han hurtigt indser, han overhovedet ikke kender noget til. Da Frank Andersens søster, enspænderen Sanne, også bliver myrdet, forsøger Frank at finde ud af hvem hans søster egentlig var. Han opdager dimensioner, han ikke var klar over hun havde, og han fortæres af tanken om hævn.  

Thea Krogh er kriminalinspektøren, der forsøger at optrævle mysteriet om de to mord. Hun fordyber sig i sagen og landsbylivet, men sandheden bliver ved med at være lige uden for rækkevidde. Hvad er det, hun ikke kan få øje på? Er der en forbindelse mellem de to mord og i så fald, hvad går dette dødelige spil ud på?

 

Sander Jakobsener pseudonymet for den debuterende danske forfatter-duo Dagmar Winther og Kenneth Degnbol.

Bogen er desværre en langtrukken affære. Der er meget snak af psykologisk og filosofisk karakter, og bogen er ikke særlig spændende.

For så vidt er personskildringerne gode nok. Præsten Thorkild Christensen er fx godt skildret, og det gør sig også gældende for andre, men kriminalinspektøren Thea er noget utroværdig. Den måde hun fx afhører præsten Thorkild Christensen på bliver efterhåndende for urealistisk og familiær.

Et af bogens plusser er skildringen af lillebyen med de forskellige typer af beboere. Man nikker genkendende til mange af de personer, man hører om.

Bogens skildring af politiarbejdet er urealistisk og utroværdigt og det så meget, at det på mig virker hæmmende i læsningen.

Ingen tvivl om, at nogle læsere ind imellem kan synes, at det seksuelle i visse krimier er for udpenslet, men når man beskriver et samleje så kysk som i denne bog, må man uvægerligt trække på smilebåndet: ”Det var utrolig længe siden, han havde følt en kvindes indre omkring sig”.

2 krimihjerter ud af 5