08-02-2015

"Gud er bare en hund stavet bagfra" af Christian Frost

Klik her: Oversigt og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

 

 

 

 

People´s Press 2014 – 405 sider

 

Forlagets beskrivelse

For kriminalassistent Erik Otto Falster og hans kone Lena er juleaften noget, der bare skal overstås. De trækker sig tilbage til deres ødegård i Sverige, men ankommer til en brutal overraskelse, som bliver starten på en intens jagt igennem de svenske skove. Først for at bevise deres egen uskyld i et blodbad, hvor alle beviser peger mod dem – men snart for at undgå at blive morderens næste offer.

Skridt for skridt går det op for Falster, at hændelserne trækker tråde tilbage til fortiden. Mod en tidligere premierløjtnant, som tog sit eget og sin families liv, en dreng med onde øjne, en hyggepianist og en rigmand fra Vedbæk.

”Gud er bare hund stavet bagfra” er en hæsblæsende og original kriminalroman af debutanten Christian Frost, der har potentialet til at blive den næste store danske krimiforfatter.

 

”Gud er bare hund stavet bagfra” er en krimidebut ud over det sædvanlige og bestemt ikke en krimi af den gængse slags. Bogen kan nærmest beskrives som en blanding mellem en krimi, en thriller, en gyser og en særdeles humoristisk roman.

Lad mig slå det fast med det samme: Det er en yderst underholdende og spændende bog som meget ofte får læseren til at trække på smilebåndet.

Bogen starter som en gængs krimi med et noget udsædvanligt drab, men udvikler sig hurtigt til en thriller.

Selv om handlingen også går i retning af det farce-agtige, er personernerealistisk skildret, når man ser på deres menneskelige egenskaber, men efterhånden som historien skrider frem, bliver flere af dem for urealistiske i deres handlinger,og nogen bliver ligefrem komiske. Især bliver de svenske politifolk latterliggjort – men på underholdende vis.

Umiddelbart kan man synes, at bogen er noget springende i skildringen, idet scenerne og synsvinklen skifter meget, men Christian Frost evner på bedste vis at koble de forskellige personer og scenarier, så historien hænger sammen til sidst.

På grund af de mange synsvinkler kommer man rundt i flereforskellige miljøer, på samme måde som man møder mange forskellige persontyper. Bogen berører også forskellige temaer, som hævn, justitsmord, skilsmisseproblemer, økonomisk kriminalitet, følger af presseomtale, parforhold, kærlighed og sex.

Jeg synes, bogener for lang. Fx kunne der skæres mere ind til benet, så man undgik nogle af de lange uddybende beskrivelser af dette og hint.

Nogle læsere vil måske synes, at mixet af realisme og farce er for meget af det gode, men jeg følte mig godt underholdt under læsningen og er spændt på Christian Frosts næste bog.