01-03-2015

”Sandheden og andre løgne” af Sascha Arango

Klik her: Oversigt og se alle mine anmeldelser 

 

 

 

 

 

 

People´sPress 2015 – 274 sider

 

Forlagets beskrivelse

Henry Hayden er en yderst succesrig forfatter. Han er flot, charmerende og meget farlig - en moderne Mr. Ripley. Han lever et behageligt liv, indtil hans elskerinde fortæller ham, at hun er gravid. Nu må han lægge kortene på bordet for sin kone. Eller er han virkelig nødt til det? Måske er det lettere at skille sig af med elskerinden …
Da Henry begår et fatalt fejltrin, bliver han spundet ind i et net af løgne, som selv han har svært ved at vikle sig ud af igen. Han må kæmpe en desperat kamp for at holde sine synder skjult, og for at ingen skal opdage hans dybeste hemmelighed – at han ikke har skrevet en eneste af sine bøger selv.
En intelligent og velskrevet pageturner af en af Tysklands mest prisbelønnede manuskriptforfattere
.

 

Bogen tager sit udgangspunkt i, at ”forfatteren” Henry Haydens elskerinde - hans forlagsredaktør Betty - er blevet gravid, hvilket Henry mener, vil vende alt for meget op og ned på den dagligdag, han har, og som han sætter stor pris på. En dagligdag med en trofast kone og elskerinde, som han hidtil ikke har haft nogen forpligtelser overfor. Det er også en dagligdag med stor rigdom, som følge af de meget populære romaner, som er blevet udgivet i hans navn, men skrevet af en anden.

Henry beslutter sig derfor til at skaffe elskerinden af vejen. Det har indebåret en del overvejelser om for og imod, men beslutningen er taget.

Herefter går alting galt. Intet går som planlagt, især et helt ”forkert” drab vender op og ned på alting. Henrys fortid indhenter ham og ser også ud til at kunne ændre på Henrys tilværelse.

På Henrys forlag kompliceres udgivelsen af den seneste af ”Henrys” romaner, hvilket medfører yderligere problemer for ham.

En ihærdig politimand forsøger at få styr på, hvordan det hele hænger sammen, men det er ikke helt så ligetil.

I bogen optræder mange forskellige, men helt troværdige personer og bogen er omkring mange forskellige temaer, som fx forældresvigt, kærlighed, sex, rigdom, skrivetrang, berømmelse, løgn og bedrag m.m.

Forfatteren har på bedste vis evnet at skrive en spændende intrige.

Bogen er en psykologisk thriller, hvor forskelligheden i menneskers sind beskrives med troværdighed.

 

4 krimihjerter