16-05-2015

”Et nødvendigt offer” af Finn Halfdan

Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

 

 

 

 

People´sPress2015 – 410 sider

 

Forlagets beskrivelse

Frygten for terror sidder i os alle i en tid, hvor terrortrusler er rykket tættere og tættere på. "Et nødvendigt offer" er en spændingsroman af Finn Halfdan, som bygger på virkelige hændelser i Danmark. Bogen handler om journalisten Elliot Boye, der opdager, at han overvåges af PET døgnet rundt. Det hele startede på Christmas Møllers Plads for to år siden, men den eneste der ikke ved, hvorfor han bliver overvåget, er Elliot selv. Han er jo blot en middelmådig journalist, der skriver nyheder. 
"Et nødvendigt offer" er en hæsblæsende roman, der følger Elliot Boye som offer i en livsfarlig jagt. Jagten på sandhed.

 

"Et nødvendigt offer" er en højaktuel bog om terrortruslen, men også en bog, der stiller spørgsmål ved, hvor langt PET skal gå for at imødegå denne trussel.

Skal man acceptere intens overvågning af personer, der kun er svag mistanke til? Skal man acceptere fængsling uden fængslingskendelse fra en dommer? Skal man acceptere meget grove afhøringsmetoder? Skal man acceptere, at allieredes efterretningstjenester agerer på dansk jord? Finn Halfdan berører i forskellig grad disse spørgsmål i sin bog.

Ud over disse betragtninger er bogen en god og velskrevet thriller med mange spændende scener - også af den actionprægede slags.

Hovedpersonen Elliot Boye er en journalist, som bliver overvåget af PET på grund af en sag, han har skrevet om i avisen i forbindelse med arrestationen af to asylansøgere.

Der er gode beskrivelser af livet på et dagblad, både hvad angår det journalistiske, og de intriger, der kan forekomme.

Personbeskrivelserne er glimrende, og da jeg synes godt om bogen, accepterer jeg, at Elliot Boye udviser et mod af de større og også færdigheder, som er en hemmelig agent værdig.

Han er halvt dansker og halvt amerikaner. Det præger i høj grad hans liv, da han fortsat har stærke relationer til USA, hvor de fleste af hans slægtninge har været eller stadigvæk er politifolk.

Det forekommer mig dog noget usandsynligt, at dette slægtskab har givet Elliot Boye mulighed for at involvere sig i politiarbejde i USA så at sige fra barnsben af i forbindelse med, at hans mor blev slået ihjel.

En lille kærlighedshistorie er der også plads til blandt alle de fortrædeligheder, som Elliot Boye kommer ud for.

Finn Halfdans viser stort kendskab til efterretningstjenester og politiarbejde.

4 krimihjerter