”Magtspillerne” af Michael Connelly

KLIM 2016 – 368 sider

Forlagets beskrivelse:

Michael Connelly skriver to-tre bestsellers om året. Senest har Klim udgivet Harry Bosch-romanen ’Ni drager’. Nu følger endnu en. Harry Bosch har tre år tilbage i LAPD, inden han efter reglerne må gå på pension. Han arbejder hektisk for at nå sine sager, og en morgen får han tildelt to. Den ene involverer nye dna-spor i en voldtægtssag fra 1989. De peger på en yngre voldtægtsdømt mand, der efter sporene skulle have begået fuldbyrdet voldtægt som otteårig. Den anden sag handler om Harrys ærkefjende, den højtstående LA-politiker Irvin Irving. Irvings søn er død, enten var et uheld, eller også er han blevet hjulpet på vej. Irving insisterer på, at Bosch tager sagen. I sit arbejde med begge sager opdager Bosch to ting: En morder har uforstyrret kunnet husere i byen i mere end tre årtier, og en uafdækket politisk svinestreg trækker tråde langt tilbage i LAPD’s historie og langt ind i korpsets ledelse. Begge dele får den hårdkogte politimand til at ryste i sin grundvold.

Anmeldelse:

”Magtspillerne” er en amerikansk politiroman af høj kvalitet. Den er giver en troværdig beskrivelse af, hvordan politiet arbejder i Los Angeles Police Department (LAPD), og samtidig giver bogen en ligeledes troværdig beskrivelse af ”Magtens kvinder og mænd” = ”Magtspillerne”, som i bogen er både byrådsmedlemmer og politikorpsets ledelse.

På en god måde sætter Connelly dette samfundsrelaterede stof ind i en krimiintrige på et spændende og realistisk plan.

Samtidig indgår der i bogen en anden intrige, som er langt mere bloddryppende, men ligeledes meget realistisk, og som udvikler sig til at blive en jagt på en seriemorder, der har været på spil i over 30 år.

Bogen rummer særdeles gode og forskellige miljøskrivelser.

På fantastisk vis får man indsigt i bogens personer, og man tror på de personer, man lærer at kende. Først og fremmest selvfølgelig Harry Bosch, som nu i mange år har været Michal Connollys hovedperson i en stribe af hans bøger.

Harry er en eminent dygtig efterforsker, som ofte går sine egne veje. Han er også enlig far med en teenagedatter, og han er en far, som i den grad vil det bedste for sin datter. Han er også en mand, der er ved at nå pensionsalderen, hvilket også giver ham noget at tænke over. Harry er også et eksempel på, at selv om man ikke er helt ung længere, kan man godt blive forelsket.

Bogens andre personer er også meget interessante. Her er alle mulige mennesketyper med meget forskellige menneskelige egenskaber. Det være sig lige fra de meget sympatiske til de yderst modbydelige.

Michael Connelly giver indtryk af at have en enorm indsigt i, hvordan LAPD i Los Angeles arbejder, hvilket også gør bogen vidensformidlende. 

5 krimihjerter ud af 5

KLIM 2016 – 368 sider

Reklame

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...