”De smukkeste” af Karin Slaughter

Harper Collins Nordic  2016 – 463 sider

Beskrivelse:

Der er gået 24 år siden Claire og Lydias teenagesøster, Julia forsvandt. Nu har søstrene mistet al kontakt til hinanden og lever ret så forskellige liv. Claire er gift med en succesfulde arkitekt, Paul, og Lydia er en tidligere junkie, der kun lige har fået sit liv på ret køl. Da Claires mand Paul bliver brutalt myrdet for øjnene af hende, vender det op og ned på alt, hun troede, hun vidste. I sin sorg gennemgår hun Pauls ting og gør et makabert fund, der har forbindelser til hendes egen fortid. 

I “De smukkeste” indgår søstrene Claire og Lydia en forsigtig våbenhvile og dykker sammen ned i deres families hemmeligheder, der stadig plager dem et kvart århundrede senere.

Anmeldelse:

”De smukkeste” er en helt anden type bog end dem, man er vant til fra Karin Slaughters side. Almindeligvis skriver hun spændende politikrimer.

Denne gang er det en utrolig spændende psykologisk thriller. Nærmest et familiedrama der forgrener sig ud i alvorlig kriminalitet.

Bogen indledes med at læseren føres ind i handlingen set fra tre forskellige personers synsvinkel.

Den ene synsvinkel er en fars. Hans ældste datter, Julia er forsvundet. I brevform skriver han til hende om alt det, denne forsvinden har betydet for ham.

Den anden synsvinkel er Lydias. Hun er også datter af ovennævnte far og dermed søster til Julia. Hun har haft store problemer med narko under sin opvækst, men hun er nu kommet på fode igen.

Den tredje synsvinkel er Claires. Hun er søster til Lydia og Julia og er en meget velhavende kvinde. Hun har brudt med Lydia og har giftet sig med Paul, som siden viser sig at have nogle meget skjulte sider, som Claire først får kendskab til mange år inde i deres ægteskab.

Gennem flashbacks til fortiden hører man om de to søstres meget forskellige tilværelser.

Beskrivelserne af de to tilværelser er aldeles glimrende. I det hele taget er der mange gode beskrivelser af de miljøer, hvor handlingen foregår. Nogle af disse miljøer er endog meget barske.

Tvunget af nogle meget brutale omstændigheder finder de to søstre sammen i bestræbelserne på at finde ud af, hvad der dels skete med deres forsvundne søster, og dels hvad der ”er op og ned” på de hemmeligheder, som Claires ægtemand har. 

Også personskildringerne er særdeles gode. Man kommer om ad mange forskellige persontyper.

Ind imellem ”snydes” man til at tro, at en person viser sig at være sympatisk, og så er vedkommende det absolut ikke – ja, og omvendt.

Bogen er til tider meget barsk, og her kan man sige, at klichéen ”det er ikke en bog for folk med sarte nerver” passer.

”De smukkeste” fortjener bestemt topkarakter, men jeg synes trods alt ikke, bogen havde behøvet at være helt så lang.

5 krimihjerter ud af 5

Harper Collins Nordic  2016 – 463 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...