11-08-2016

”Jeg lader dig gå” af Clare Mackintosh

   Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

Aronsen 2016 – 431 sider

 

Anmeldelse

”Jeg lader dig gå” er en engelsk thriller, der foregår i Sydengland omkring Bristol. Her følger vi kriminalkommissær Ray Stevens og hans team, der efterforsker et trafikdrab på en 5-årig dreng. Umiddelbart skulle man måske tro, at der ikke er stof nok til en thriller i en sag af denne karakter, men det er der i allerhøjeste grad.

Denene hovedperson, kunsthåndværkeren Jenna Grays verden bliver på et splitsekund ændret som følge af ulykken. Hendes liv tager en helt ny drejning og det på både godt og ondt.

Sagen forgrener sig, og man kommer om ad både mord, voldtægt, overfald og hustruvold.

Den anden hovedperson, politimanden Ray Stevens får virkelig sin sag for. På god og realistisk vis beskrives, hvordan han griber sagen an. Forfatterens egen baggrund som politikvinde fornægter sig ikke.

Ud over det ”kriminalistiske” indhold er der også mere alment hverdagsagtigt stof. Fx er politimanden Ray Stevens ved at blive lidt småforelsket i sin kvindelige assistent Kate samtidig med, at han og konen har problemer med deres 11-12 årige søns adfærd i skolen.

På smuk vis fortælles også om det kærlighedsforhold, som Jenna Gray på trods af sit forandrede liv er ved at opbygge til dyrlægen Patrick.

Man hører også om, hvordan det kan være svært for et bymenneske at skulle tilpasse sig det liv, der leves i et lille samfund helt derude, ”hvor kragerne vender”.

Ligeledes skildres det massehysteri, der opstår, når enkeltpersoner på forskelligvis hænges ud.

Clare Mackintosh mestrer at skildre personerne helt troværdige. Også deforskellige miljøer er særdeles godt beskrevet.

”Jeg lader dig gå” er en thriller med alt, hvad det indebærer, og den rummer flere store overraskelser, som jeg ikke lige havde set komme. Desuden er den yderst realistisk samtidig med, at den er særdeles spændende og dramatisk.

Jeg glæder mig at læse kommende bøger fra Clare Mackintosh’s hånd. 

5 krimihjerter ud af 5