06-11-2016

”Syge sjæle” af Kristina Ohlsson

 Klik HER og se alle mine anmeldelser 

  

 

Modtryk 2016 – 334 sider

 

Forlagets beskrivelse

Først brænder træerne Så åbnes portene til helvede. Få dage før sin studentereksamen forsvinder Lukas. Tre uger senere bliver han fundet, bevidstløs og med voldsomme skader. Ingen ved, hvad der er sket med ham, ikke engang ham selv. Det eneste, alle ved, er at to andre er forsvundet på samme måde. Men Lukas er den eneste, der er kommet tilbage.  

Ti år senere vender Lukas tilbage til sit barndomshjem, plaget af uvisheden om, hvem det var, der ødelagde hans liv. På den anden side af gaden bor en mand, der aldrig har forliget sig med, at han ikke ved, hvad der skete med hans datter, da hun forsvandt. Og han tror, at Lukas sidder inde med svaret. Samtidig flytter Anna og David ind i byens gamle præstegård. Her vil de begynde et nyt liv sammen. Men huset vækker en stærk uro hos Anna. Da hun finder et jernkors gravet ned i haven, forstår hun, at der er noget helt galt. 

SYGE SJÆLE er Kristina Ohlssons første gyser.

 

Anmeldelse:

Titlen ”Syge sjæle” passer i den grad på denne uhyggelige, men også tankevækkende bog af Kristina Ohlsson.

Flere af personerne viser sig nemlig at være syge i sjælen af den ene eller anden årsag. Det bevirker, at der udføres handlinger, som er meget barske og fyldt med ondskab.

Kristina Ohlsson forstår virkelig at skildre disse syge sjæle, så deres handlinger virker troværdige.

Selvfølgelig lægges der nogle lag på handlingen, som nok er mere spændingsskabende end egentlig realistiske, men på den anden side er det med til at fremhæve personernes væsen.

Fælles for personskildringerne er, at de er psykologisk godt beskrevne, og man kommer godt ind under huden på dem.

Bogen starter stille og roligt. Man bliver lidt efter lidt mere og mere mystificeret, og ved ikke rigtigt, om det er en slags spøgelseshistorie, eller hvad det er, man læser. Det skal ikke røbe her.

Som handlingen skrider frem intensiveres spændingen, og bogen kulminerer med en slutning, som virkelig overrasker.

I mine øjne er Kristina Ohlsson en af de virkelig gode svenske krimiforfattere. Hun mestrer både politiromanen, spændingsromanen og nu også gyseren.

5 krimihjerter