18-11-2016

”Hviskende lig” af Dennis Jürgensen

  Klik HER og se alle mine anmeldelser 

 

 

Tellerup 2016 – 507 sider

 

Forlagets beskrivelse:

En kvæler, der går efter unge kvinder, er løs i København. Roland Triel og hans kollegaer fra Politigården bliver sat på sagen, men Triel må dele sin opmærksomhed mellem to sager, da et brandnyt gammelt lig dukker op. Man har nemlig fundet et velbevaret lig af en skolepige, der forsvandt 40 år tidligere, i en mose ved Vestvolden.
I sin fritid indleder Triel et samarbejde med journalisten Thor Brandt, og ad snørklede veje opdager de sammen en person fra Triels fortid, der måske er den samme, som myrdede Triels kone og traumatiserede datteren Andrea.
Men døden venter altid lige rundt om hjørnet i "Hviskende lig" og pludselig befinder Triels nærmeste sig i yderste livsfare. 
"Hviskende lig" er tredje bog i Dennis Jürgensens krimiserie om Roland Triel.

Den første i serien var ”Løbende tjener”. Den anden var ”Dansende røde bjørne”.

 

Anmeldelse:

”Hviskende lig” er en særdeles spændende thriller fyldt med mange dramatiske højdepunkter.

Hovedpersonen kriminalkommissær Roland Triel skal opklare drabet på en ung gymnasieelev, der også er ridelærer.

Sagen viser sig at trække spor tilbage til et drab på en ung pige for 40 år siden, hvis lig findes i en mose. Jeg synes dog, at det passer alt lidt for godt sammen, at netop som en pige fra nutiden findes myrdet, dukker liget af en ung pige, der blev myrdet for 40 år siden, op, og at de to sager kan knyttes nært til hinanden.

Man møder mange interessante personer både på helte- og skurkesiden. Blandt de meget spændende personer er den stærkt retarderede Eigil, som man i den grad får ondt af. Modsætningen er hans bror, den noget tvivlsomme mangemillionær Pauli, som man absolut ikke synes om.

Interessant er det også at følge Triels datter, Andrea, som har fået det meget bedre, end hun havde det i de to foregående bøger, hvor hun havde særdeles svære psykiske problemer efter drabet på sin mor.

Netop dette drab er også et omdrejningspunkt i denne bog, som det har været i de foregående bøger. Triel bruger fortsat utrolig mange kræfter på - ja er besat af - at opklare drabet på sin kone.

Da det jo er Dennis Jürgensens intention, at denne forbrydelse skal være det, der binder de foregående og kommende bøger sammen, kan det ikke undre, at opklaringen ikke finder sted i denne bog, men der kommer flere og flere spor på banen.

Ud over det gennemgåede tema, indeholder ”Hviskende lig” også temaer om forholdet mellem brødre, livsløgn, kærlighed og had der bliver til venskab.

Selv om bogen er utrolig spændende, for det er den, synes jeg, der er for meget med, der ikke er realistisk. Fx synes jeg ikke, at det er videre sandsynligt, at en politimand bare lader sin tjenestepistol ligge i en ulåst skuffe på sit kontor på Politigården i København, hvor en gæst på rundvisning stjæler den. Der er også elementer i handlingen, hvor jeg synes, det ”kammer noget over”.

Bogen er på 507 sider, men den er hurtigt læst, da den er velskrevet, og selv om man må vente til næsten sidste side i bogen, kommer alt for en dag med hensyn til motiv og opklaring af det drab, der sætter handlingen i gang.

Dog er der desværre et element i forbindelse med drabet, der ikke på nogen måde kan lade sig gøre i virkelighedens verden, mere kan jeg ikke sige, da jeg i så fald vil komme til at røbe alt for meget, men ”Hviskende lig” er virkelig spændende læsning.

4 krimihjerter af 5