29-11-2016

”Rejseholdet - erindringer om sager gennem 28 år” af Eigil V. Knudsen

 Klik HER og se alle mine anmeldelser 

 

 

 

 

 

 

 

Klk på Lindhardt og Ringhof  2015 – som lyd- og e-bog.

  

Forlagets beskrivelse

Tidligere vicekriminalkommissær Eigil V. Knudsen beretter i ”Rejseholdet - erindringer om sager gennem 28 år” om de sager, han var med til at opklare i sin 28 år lange karriere i Rigspolitichefens Rejseafdeling.E

n grundig gennemgang af politirapporter, retsmedicinske beviser samt Eigil V. Knudsens egne erfaringer giver et spændende og realistisk billede af Rejseholdets komplicerede sager og en vicekriminalkommissærs hverdag med opklaring af blandt andet drab, våbentransport og voldtægt.

Bogen giver offentligheden indblik i nogle af vor tids mest grusomme mordsager, og hvordan Rejseholdet har grebet opklaringen an.
Som 60-årig trak Eigil V. Knudsen sig tilbage fra en 28 år lang karriere som vicekriminalkommissær i Rigspolitiets Rejseafdeling. Herefter arbejdede han i syv år som konsulterende efterforsker i et stort forsikringsselskab, inden han gik på pension som 67-årig og gav sig i kast med at skrive bøger om sine erfaringer med autentiske krimisager.

 

Anmeldelse

(Hørt som lydbog) Hvis man interesserer sig for kriminalhistorie, er Eigil V. Knudsens bog yderst interessant læsning/lytning. Bogen beskriver kriminalsager helt tilbage til først i 60’erne, og samtidig giver den en god beskrivelse af Rejseholdets måde at arbejde på.

Hvis man tror, at Rejseholdet udelukkende tog sig af de mere alvorlige sager som drab og voldtægt, tager man fejl. Faktisk var 15 % af de sager, som Rejseholdet var involveret i, bedrageri.

De sager, som beskrives i bogen, og som gør mest indtryk, er selvfølgelig dem, hvor forbrydelserne går direkte ud over mennesker – ikke mindst børn.

Eigil V. Knudsen går ofte tæt på, når han beskriver, hvad han har oplevet i forbindelse med drab. Ikke fordi der svælges i blodige beskrivelser, men hans nøgterne beskrivelser, som fx kan være uddrag af en obduktionserklæring, gør unægtelig stort indtryk. En sag fra 1969 på Ringkøbing-egnen, hvor en ægtemand og far slår sin kone og 5 hjemmeboende sønner ihjel for efterfølgendeat begå selvmord ”hænger ved” et stykke tid efter, man er færdig med bogen.

Man kan også konstatere, at den tekniske udvikling inden for opklaringsarbejde er udviklet sig meget siden dengang Eigil V. Knudsen var aktiv. Således kunne man i hans tjenestetid ikke benytte sig af DNA-spor, da teknikken hertil ikke var udviklet.

Det fornemmes også, at langt flere politifolk var til rådighed overalt i Danmark, da han gjorde tjeneste, og når Rejseholdet rykkede ud, stillede man ofte op med mellem 10 og 20 efterforskere.

I bogens efterord giver Eigil V. Knudsen kraftigt udtryk for, at der efter hans mening i visse sager tages mere til den sigtede end til offeret.

For læsere, der kan lide at læse om virkelighedens kriminalsager, kan bogen klart anbefales.

4 krimihjerter ud af 5