”Et beskidt job” af Pierre Lemaitre

Lindhardt og Ringhof

Forlagets beskrivelse:

57-årige Alain Delambre er arbejdsløs på fjerde år efter at have været HR-chef i en stor virksomhed. Han befinder sig i midten af sit livs største nedtur – både økonomisk, socialt og menneskeligt. Derfor er Alain villig til at gå til ekstremer for at skaffe sig et ordentligt job.
I “Et beskidt job” svarer Alain en dag på en jobannonce og ender som en af de fire kandidater, der går videre. Næste runde i jobsøgningen er en praktisk HR-opgave, som organiseres som en gidseltagning blandt fem ledere. Under “gidseltagningen” skal kandidaterne via skjult kamera vurdere, hvem af lederne, der vil være bedst egnet til at gennemføre en stor fyringsrunde.
Alain accepterer dette usmagelige set-up og forbereder sig med stort engagement. Men måske går han lidt for vidt.

Pierre Lemaitres spændingsroman “Et beskidt job” viser tydeligt forfatterens velkendte sans for det groteske og humoristiske, krydret med en skarp kritik af det moderne, cut-throat arbejdsliv og nutidens ledelsesmetoder.

Anmeldelse:

Ingen tvivl om at Pierre Lemaitre har skrevet en absolut læseværdig thriller, men personligt synes jeg bedre om de foregående, jeg har læst.

En stor del af bogen handler om at være arbejdsløs og den pris, det har for den, der rammes. Den handler også om, hvordan den arbejdsløse føler sig svigtet af den virksomhed, som af den ene eller anden grund ikke længere har brug for den pågældende. Derfor er der ind imellem også ”et hak i tuden” til store firmaer, som mest af alt kun tænker på egen vinding og ikke så meget på deres medarbejdere.

Da den 57-årige Alain Delambre pludselig øjner muligheden for at få et nyt job som HR-chef (det hed tidligere personalechef) i en større virksomhed, accepterer han at deltage i en fiktiv gidseltagning for at blive den kommende HR-chef.

For ikke at røbe noget af handlingen, undlader jeg at fortælle om, hvad der sker før, under og efter dette drama, som ”gidseltagningen” udvikler sig til at blive.

Jeg røber ikke dog noget ved at skrive, at læseren gang på gang føres bag lyset.

Som sædvanlig beskriver Pierre Lemaitre på bedste vis sine personer. Det gælder selvfølgelig især Alain Delambre, men så sandelig også bogens øvrige karakterer.

Ind imellem – især i bogens første halvdel – synes jeg nok, at Alain Delambres tanker og overvejelser i forbindelse med hans arbejdsløshed fylder lidt for meget; men er man også til en handling, hvor andet end dramatik og action spiller en rolle, kan bogen bestemt anbefales.

4 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2016 – 447 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...