28-03-2017

”De uskyldige døde” af Finn Halfdan

 Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

 

 

 

Peoples’Press 2017 – 350 sider

 

Anmeldelse:

Ud over at være forfatter til nu to krimier, er Finn Halfdan i øvrigt også journalist på TV-avisen.

I ”De uskyldige døde” erMaya Leander journalist ved Roskilde Dagblad. En dag kører hun med Nicholas Holm, som hun tidligere har arbejdet sammen med i en nødhjælpsorganisation, til Sverige for ”at hygge sig”. Herbliver han kort tid efter fundet død, og Maya anholdes sigtet for drabet, men en dygtig advokat sørger dog for, at hun sættes på fri fod.

Som den ihærdige journalist Maya er, forsøger hun nu at finde ud af, hvad der er sket. Hun vil bevise, athun er uskyldig, så i en stor del af handlingen indgår politiet som hendes modstander.

Maya må nærmest ”have øjne i nakken”, for det er bestemt ikke kun politiet, hun er oppe imod. Der er nogen, der forsøger at skræmme hende til at droppe sin efterforskning, men hun er bestemt ikke sådan at slå ud. Hun yder i den grad modstand, og det afstedkommer adskillige højdramatiske scener, hvor udenlandske forbrydere konfronteres med Maya og hendes ex-mand.

Samtidig med at Maya kæmper ”internationalt”, er hun også i kraft af sit journalistiske virke involvereti en korruptionssag i Roskilde.  Sagen har sit udspring i kystsikring. Jeg synes, at det er fint, at forfatter og journalist Finn Halfdan i en krimi indfletter et aktuelt emne som tidens mange oversvømmelser i Danmark.

De to politifolk, der især er tilknyttet efterforskningen omkring Maya, er ikke, som politifolk er flest. På sin vis lidt karikerede, synes jeg nok.

Der er utrolig mange mennesketyper omkring Maya. Der er de meget barske kriminelle -  både dem udefra og de danske. Der er de venlige og hjælpsomme mennesker, og så er der de dedikerede fra den nødhjælpsorganisation, hun har været tilknyttet.

”De uskyldige døde” er en spændende bog, som udvikler sig til at blive en action-thriller, og man kan roligt gå i gang med læsningen, for den fænger.

4 krimihjerter af 5