20-06-2017

”Blodmåne” af Katrine Engberg

 Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

 

 

 

 

 

Peoples’Press 2017 – 366 sider

 

Anmeldelse

Der findes mange bestialske metoder, en drabsmand kan benyttes sig af, når et menneske skal skaffes af vejen. I ”Blodmåne” er der tale om et meget spektakulært mordvåben.

Ud fra beskrivelserne er det en meget grusom død, offeret udsættes for.

De drab, der sker, begås i løbet afDen Københavnske Modeuge og ofrene er kendte mennesker.

I spidsen for efterforskningen står Politiassistent Jeppe Kørner, som også er hovedperson i Katrine Engbergs debutroman, ”Krokodillevogteren”.

Jeppe er kommet hjem fra en lang rejse og har tilmed fået en kæreste, der er betydelig yngre end ham selv. Ikke helt problemfrit viser det sig.

Det er imidlertid ikke det eneste personlige problem, han får. En af de involverede i drabene er Jeppes ven, skuespilleren Johannes, som i øvrigt er bøsse. Det betyder også, at beskrivelser af bøssemiljøet indgår i handlingen.

Beskrivelsen virker yderst troværdig. Det samme gør bogens øvrige miljøbeskrivelser, som spænder vidt – lige fra velhavermiljøer til mere usle steder.

Jeg hæfter mig i særdeleshed ved beskrivelsen af politimiljøet. Som det også gør sig gældende i ”Krokodillevogteren”, har Katrine Engberg virkelig styr på det politimæssige, hvilket hun skal have stor ros for.

Skildringerne af politifolkene virker også realistiske. Spillet mellem Jeppe og hans nærmeste medarbejder, den slagfærdige Anette Werner er godt beskrevet. Anette er ikke helt på toppen rent helbredsmæssigt, hvilket man hører en del om. Måske lidt for meget?

Esther de Laurenti, den pensionerede universitesdame, som også var med i ”Krokodillevogteren”, spiller ligeledesen rolle i denne bog og medvirker rent faktisk til opklaringen.

Det er OK, at hun giver Jeppe et tip om, hvad motivet til drabene kunne være, men jeg synes måske ikke, det er helt realistisk, at Jeppe beder hende foretage undersøgelser på nettet.

Faktisk kunne jeg godt undvære Esther de Laurenti og hendes filosoferende tanker.

Flere steder i bogen, er der rigtig god gang i dramatikken og spændingen, hvor politifolkene kommer ud for begivenheder, hvor de sætter livet på spil og må trække pistolen.

Et twist i historien er, at den populære radioudsendelse på DR, ”Mads og monopolet” kommer til at spille en væsentlig rolle i plottet. Det er virkelig godt fundet på. For mig bliver det herefter aldrig det samme igen at skulle lytte til den udsendelse. Jeg ved på forhånd, at det vil sætte mine krimitanker i sving.

Der er mange potentielle drabsmænd i spil i bogen. Jeg gættede og gættede, min teori holdt for så vidt, men jegfandt alligevel ikke frem til den rette drabsmand.

Når man har læst bogen, er der ikke nogen uklare punkter, så man ved nøje, hvordan og hvorfor drabene er begået – og så tilføjer Katrine Engberg alligevel en overraskelse.  

”Blodmåne” er en god og gedigen krimi, som krimifans bør læse. Bogen er velskrevet og rummer en god del humor, ja, og så er der også tilsat lidt ”sødsuppe”.

Jeg ser meget frem til Katrine Engbergs næste krimi, hvor jeg har hørt rygter om, at hun også denne gangvil benytte sig af et spektakulært drabsvåben.

 

 

 

 

 

 

4 krimihjerter ud af 5