31-08-2017

”Du går ikke alene” af Mari Jungstedt

 Klik HER og se alle mine anmeldelser

 Anmeldelse:

Vilma på 2 år er med sin mor Katja på arbejde i morens negleklinik i Visby på Gotland. I et ubemærket øjeblik forsvinder Vilma. Da Katja opdager, at Vilma er væk, farer hun ud af butikken for blot at konstatere, at Vilma er helt og aldeles forsvundet.

Den panik, der udspiller sig er fint beskrevet. Det samme er de angstfyldte følelser, som moren efterfølgende fyldes af.

Politiet tilkaldes. Også politifolkene frygter for, hvad der kan være sket. Efterforskningslederen er Karin Jakobsson, og hun sætter alle sejl til for at finde den forsvundne Vilma.

Politifolkene Anders Knutas og Karin Jakobsen er gennemgående personer i Mari Jungstedts krimier fra Gotland. Almindeligvis er det Anders Knutas, der er efterforskningsleder, men han er nede med en depression i denne bog pga. af hændelser i den foregående bog. ”Den sidste akt”.

Man får en fin beskrivelse af, hvad depressionen, har gjort ved Anders Knutas.

Der gøres også en del ud af at beskrive det begyndende forhold, der opstår mellem Anders og Karin. Denne beskrivelse er sådan egentlig også fin, men sammen med beskrivelsen af Anders’ depression, synes jeg nok, der går for meget ”føle-føle” i bogen.

Der er ikke meget at grine af i bogen. Til gengæld er der en del tristesse.

Personskildringerne er fine. Flere af personerne har deres problemer at kæmpe med, hvilket forfatteren beskriver fint.

At bogen foregår på Gotland fremgår på fin vis.

Der er ikke tale om en spektakulær krimiintrige, men den hænger fint sammen.

Bogen er en letlæst krimi, og efterfølgeren skal jeg selvfølgelig også have læst.

3 krimihjerter af 5

People’sPress 2017 – 242 sider

 

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget