03-09-2017

”Kvinden i kahyt nr. 10” af Ruth WareTekst

 Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

Forlagets beskrivelse

Lo Blacklock er journalist på et rejsemagasin i London. Da hun bliver inviteret med på et luksuriøst krydstogt, kommer det som en gave. Ikke alene kan opgaven betyde et karrierehop. Hun trænger også i den grad til forkælelse, glamour og champagne oven på et groft hjemmerøveri.

Men ingenting går som planlagt. Den første nat vågner Lo ved støj og skrig fra nabokahytten. Fra sit vindue ser hun en person blive smidt over bord. Da Lo slår alarm, får hun at vide, at ingen savnes blandt gæster og mandskab. Desperat og på randen af sammenbrud, forstår Lo, at hun måske har begået en frygtelig fejltagelse. Eller også er hun fanget med en morder meget langt fra land …

Anmeldelse

Denne krimi er en moderne udgave af den klassiske detektivroman, hvor der begås et mord blandt en flok mennesker, som er samlet et sted, hvorfra de ikke kan slippe ud, og hvortil ingen udefra kan komme ind. Jeg husker bl.a. Agatha Christies ”En af os er morderen”, hvor en flok mennesker er samlet på en lille ø. Her er det ombord på et krydstogtsskib.

I bogen præsenteres man for en del personer, som alle på en eller anden måde har tilknytning til rejsebranchen. Der er en rejsejournalist, en fotograf, en madskribent m.fl., og så er der også dem, der investerer i at give folk mulighed for at komme ud at rejse. Selvfølgelig er der også et mandskab, der skal sørge at skibet sejler og gæsterne bliver serviceret.

Det betyder, at der er en del personer at forholde sig til, og bortset fra hovedpersonen Lo Blacklock og enkelte andre, synes jeg ikke, man for alvor kommer til at kende dem til bunds.

Til gengæld synes jeg, man får et glimrende indblik i, hvordan der ser ud på et lille, men meget eksklusivt krydstogtsskib.

Første del af bogen synes jeg er temmelig langtrukken, men efterhånden stiger intensiteten, og spændingen og uhyggen tager til.

Der er ingen politifolk ombord, så efterforskningen er lagt helt i hænderne på Lo Blacklock, som må agere ufrivillig amatørdetektiv.

Jeg følte mig ikke for alvor grebet af handlingen, men de, der er til ”en af os er morderen” – bøger, er jeg sikker på vil læse bogenmed fornøjelse.

3 krimihjerter

Gyldendal 2017 – 369 sider

 

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget