02-01-2018

”Gæsten” af Robert Zola Christensen

Klik HER og se alle mine anmeldelser

På Syddansk Universitet i Kolding findes et parteret lig af en kvinde. Politiets Flexgruppe – en efterforskningsenhed – som forfatter Robert Zola med digterisk frihed har opfundet – tilkaldes for at hjælpe Kolding Politi med efterforskningen.

Man følger nu især efterforskeren Bent Kastrups deltagelse i efterforskningen, men selvfølgelig er man også omme ad hans kolleger både dem fra Flexgruppen og dem fra politiet i Kolding.

Samarbejdet efterforskerne imellem er ikke altid lige godt, og Bent Kastrup tænker i den forbindelse sit om kollegerne. Bent Kastrup har i sit liv haft grimme oplevelser, som har præget ham, og under efterforskningen sker der også tildragelser, som vil påvirke ham resten af livet.

Efterforskningsarbejdet virker ganske troværdigt, men i virkelighedens verden ville det være Sydøstjysk Politi i højere end lokalpolitiet fra Kolding, der ville have være inde over efterforskningen. Mig bekendt der heller ikke noget længere, der hedder politimester, og havde der fortsat været det, ville en sådan ikke være med til at løbe efter en mistænkt, hvad der er tilfældet her i bogen.

Efterforskerne kommer vidt omkring, og man møder mange interessante og forskellige mennesker, som alle virker realistiske. Det er mennesker på godt og ondt og mennesker med forskellig livsopfattelse.

Robert Zola Christensen evner også at beskrive bogens forskellige miljøer godt og troværdigt.

Hvor er det også godt at læse om helt andre steder end København og Aarhus, hvor mange af tidens krimier foregår. Her er det især i Kolding og omegn det meste af handlingen foregår.

Der sker hele tiden noget i bogen. Den er meget spændende, men den indeholder også interessante temaer som fx kærlighed, utroskab, adoption, svigt, hemmeligheder og løgne, kristendomsopfattelse, sindslidelser m.m. 

Da sagen efter hårdt arbejde langt om længe opklares, får man som læser en klar indsigt i motivet.

Jeg kunne godt have ønsket mig, at bogens personer fra start af blev præsenteret med både et fornavn og et efternavn. Det gør dem for mig mere personlige.

Ligeledes vil jeg gerne have haft en mere grundig orientering om Flexgruppens oprettelse og funktion. 

Om der kommer en efterfølger til ”Gæsten”, kan jeg ikke umiddelbart fornemme, men uanset om der gør det eller ej, så vil jeg gerne læse en ny krimi af Robert Zola Christensen.

4 krimihjerter af 5

 

Gyldendal 2017 – 336 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget