28-01-2018

”Ilkas arv” af Sara Blædel

 

 Forlagets beskrivelse

Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin afdøde far. Han forlod hende og moren for 33 år siden og lod aldrig høre fra sig, og nu vil Ilka vide hvorfor. 

Men det er ikke så let at finde ud af. For bedemandsforretningen er på fallittens rand, faren har en ny familie, der ikke vil vide af hende, og ingen vil tilsyneladende besvare hendes mange spørgsmål.

Til sidst har Ilka mest lyst til at dreje nøglen om og rejse hjem.  

Men så finder hun et brev, der tyder på, at faren har været udsat for pengeafpresning, og da hun borer i det, kommer sandheden langsomt for en dag.

En sandhed, der er helt anderledes og meget frygteligere, end Ilka har kunnet forestille sig.   

ILKAS ARV er andet bind i en trilogi om bedemandsdatteren Ilka og hendes jagt på sandheden om sin far.

 

Anmeldelse

Sara Blædels viser igen, at hun har sans for at skrive en spændende og fængende historie. I ”Ilkas arv” fortæller hun om de problemer fra ”Bedemandens datter”, som Ilka fortsat støder ind i.

Intensiteten i handlinger øges væsentligt i denne bog. Det er bestemt ikke småting, Ilka kommer ud for både i form af kontakt med personer, hvoraf flere på den ene eller anden måde har ondt i sinde, men også i form af gedigne overraskelser.

Som det også gjorde sig gældende i ”Bedemandens datter” fornemmer man tydeligt den research, som Sara Blædel har gennemført for at beskrive bedemandsbranchen men også travmiljøet både i USA og Danmark.

Hun viser også – men på lidt overdreven vis – hvad spillelidenskab kan medføre.

Jeg synes også, at intrigen er noget overdreven. Når det så er sagt, er overdrivelsen bestemt også spændingsskabende.

Personerne er godt beskrevet, og man kommer i særdeleshed godt ind under huden på Ilka. Hun er i bund og grund en helt almindelig kvinde, som bliver kastet ud i noget, hun i sin vildeste fantasi ikke havde forestillet sig.

De mange forskellige steder, hvor handlingen foregår, fremstår fint og tydeligt for læseren.

Bogen slutter med en cliffhanger, der bare vil noget.

Jeg glæder mig til at læse den 3. og afsluttende bog om Ilka, men jeg håber, at Sara Blædel igen begynder at skrive om en efterforsker ved det danske politi.

4 krimihjerter af 5

 

Peoples’Press 2017 – 330 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget