23-04-2018

”Mosefolk” af Mette Wessel Fyhn

  

Bogens bagsidetekst

Politiefterforsker Maria Brænder bliver landbetjent i sin barndomsby Vi og vender tilbage til de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med.

Kort efter bliver en ældre kvinde fundet voldtaget og myrdet – og angsten breder sig i lokalsamfundet, for når alle kender alle, hvem kan så være morderen?

Da mistanken samler sig om Marias barndomsven, kommer hun i et personligt dilemma. I et umage makkerskab med sin gamle mentor og kollega, Tage Erlander, indleder hun jagten på sandheden og den koldblodige gerningsmand.

En krimi om mørket mellem mennesker der udspiller sig i et sælsomt miljø mellem mosen skoven og søen. En underfundig fortælling om at vende hjem. Og ikke mindst om måske at elske den forkerte.

 

Anmeldelse

”Mosefolk” kan beskrives som en brutal krimi med drab og voldtægter. Samtidig er det en krimi, hvor der indgår overordentlig mange poetiske beskrivelser af naturen fra mosen, søen og skoven omkring den lille fiktive by Vi, hvor handlingen foregår.

Efter min mening trækker de generelt mange, lange og grundige beskrivelser tempoet og flowet ned. Selv om det selvfølgelig er med til at give en indgående miljøbeskrivelse, synes jeg, det er for meget af det gode.

Personbeskrivelserne er fine og også særdeles grundige.

Hovedpersonen, politiefterforskeren Marie Brænder, som er vendt tilbage til sin barndomslandsby som landbetjent, er ikke politikvinde af den gængse slags. Alene det, at hun ”vender hjem” præger hende og giver hende glæder, men også bekymringer og problemer.

Jeg synes ikke, det virker helt realistisk, at en politikvinde, som er så dybt involveret med de personer, der er omfattet af efterforskningen, kan være med til at efterforske.

Hvis man ser på selve krimiintrigen, så synes jeg, den er OK.

Selv om jeg er kritisk med hensyn til de lange beskrivelser – som andre læsere sætter stor pris på – skal der ikke herske nogen tvivl om, at Mette Wessel Fyhn er en meget velskrivende forfatter, der behersker sproget.

3 krimihjerter af 5

 

Lindhardt og Ringhof 2018 - 480 sider

Findals krimiside 

Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget