03-09-2018

”En djævelsk plan” af Inger Wolf

 

 

Forlagets beskrivelse

Da en ung, handicappet mand findes dræbt og derefter smidt i en swimmingpool i en forstad til Aarhus, indvilliger psykiateren Christian Falk igen i at hjælpe politiet med en gerningsmandsprofil. Men det kommer han til at fortryde. For pludselig står han i sit livs værste mareridt, hvor han er midtpunkt for efterforskningen og risikerer at miste alt - både privat og professionelt. Med politiet i hælene forsøger han at finde ud af, hvem der vil ham til livs, men skal samtidig kæmpe mod to gamle fjender, der forsøger at udnytte situationen til at tage en frygtelig hævn over ham.
EN DJÆVELSK PLAN er sidste bind i trilogien om psykiateren Christian Falk, der hjælper Østjyllands Politi med gerningsmandsprofiler i særligt vanskelige kriminalsager.
De to første bind i trilogien om Christian Falk er BRÆNDTE SJÆLE og KRAGEMANDEN.

 

Anmeldelse

Inger Wolf har igen skrevet en knaldspændende krimi. Det kan da godt være, at den ind imellem ikke er helt realistisk, men det gør ikke en døjt. Den både fænger og fanger.

Bedst som man hen imod slutningen tror, at nu har man nået klimaks, så kommer der en tilføjelse, som bare siger sparto – uha, uha!

Der er mange interessante personer med i bogen. Psykiateren Christian Falk er en vældig sympatisk fyr, som kommer ud for hændelser, som virkelig er skræmmende, da han selv pludselig bliver eftersøgt som drabsmand.

Han har en god ven i politimanden Victor, der forsøger at hjælpe ham til trods for, at han derfor omgås reglerne for det, en politimand må.

Så er der efterforskningschefen – en usympatisk person, som næsten er lige så usympatisk som overlægen på det psykiatriske hospital i Risskov, hvor Christian tidligere har arbejdet. De to har et par konfrontationer, som jeg ikke skal komme nærmere ind på for ikke at røbe noget.

Ja, og så er den Christians søde kæreste, Emma, som også får sit at kæmpe med på grund at det, der sker for Christian.

Skurken i ”En djævelsk plan” er bestemt også noget for sig selv.

Hvad plottet angår, må jeg indrømme, at jeg ikke lige havde gennemskuet hvordan det helehang sammen. Da så forklaringen kom, så var den helt logisk og meget spektakulær.

Jeg kan helt bestemt godt lide at læse en ” tyk mursten” af en krimi med mange sider; men en gang imellem er det også godt at læse en som ”En djævelsk plan” på ”kun” 276 sider, hvor handlingen er virkelig intens.

”En djævelsk plan”er den sidste i serien om Christian Falk, men det kan da godt være, jeg vil sende ham en tanke næste gang, jeg får en af Inger Wolfs bøger i hænderne. Find selv ud af hvorfor!

Inger Wolfs næste udgivelse bliver nok e-bog/lydbogs-fortsættelsen af PYROMANEN. Den vil jeg glæde mig til.

 

5 krimihjerter af 5

 

People’sPress 2018 – 276 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget