01-12-2018

”Nulpunkt” af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

  

To af Norges dygtige krimiforfattere Jørn Lier Horst og Thomas Enger har sammen skrevet en aldeles fortræffelig krimi, ”Nulpunkt”.

Atletikstjernen og kendissen Sonja Nordstrøm forsvinder sporløst. Politikommissær Alexander Blix og hans team får til opgave at finde hende. Det er absolut ikke let, for mens eftersøgningsarbejdet pågår, sker der adskillige drab på flere andre kendisser.

Drabene er planlagt af en seriemorder efter et spektakulært koncept, hvilket afstedkommer adskillige meget dramatiske situationer.

Blix må udover at bruge kræfter på efterforskningen også kæmpe sine kampe med sin nærmeste overordnede Gard Fosse. Heldigvis har Blix gode kolleger, og især sammen med sin helt nye kollega Sofia Kovic ydes der ihærdig efterforskning.

En anden spændende og interessant person, der også har en vigtig rolle i handlingen, er bloggeren Emma Ramm, som skriver om kendisser. Det er derfor helt naturligt, at hun følger med i og inddrages i efterforskningen.

Selv om Brix må trække pistolen i et par scener, er der overhovedet ikke noget helt over ham. Han er menneske af kød og blod. En traumatiserende handling, han foretog sig som ung betjent, har fulgt ham gennem livet. Også Emma er et menneske med en fortid, der har præget hende.

Et meget interessant element i handlingen er det, der sker i forbindelsen med TV-reality-showet ”Værdig vinder”. Hvis man ser realityshows, er jeg sikker på, at man vil kunne nikke genkendende til beskrivelsen af den form for underholdning.

Det vil nok være en påstand, at handlingen er helt realistisk, men det gør ikke noget, for bogen er helt utrolig underholdende, og som nævnt er personerne troværdige.

En af scenerne fik mig til at tænke på en meget kendt Alfred Hitchcock film. Ja, uhyggen er bestemt til stede i ”Nulpunkt”.

De mange korte kapitler, som alle har en tendens til at slutte med cliffhangere for så at skifte til et kapitel med en anden scene, som også slutter et spændende sted, gør, at man haster igennem bogen, som derfor er hurtig læst.

Mon ikke Jørn Lier Horst og Thomas Enger vil fortsætte deres forfattersamarbejde? Det tror jeg, men jeg håber også, at Jørn Lier Horst en gang imellem vil gå enegang og fortsætte sin egen serie om William Wisting.

5 krimihjerter af 5

 

Modtryk 2018 – 391 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

 

Bogen kan købes her:

 

 

Plusbog: Thomas Enger og Jørn Lier Horst: NULPUNKT