20-03-2019

”Søster min” af Helle Vincentz

  

”Søster min” er en spændingsroman, der foregår i medicinalindustrien. Hovedpersonen er Sofie Munk, som er tilknyttet det private efterforskningsbureau, CJ Consult. Hun får som opgave at finde ud af, hvem der i det store danske medicinalfirma NomoDep Pharma har sendt ulovlige dokumenter til Lægemiddelstyrelsen i forbindelse med firmaets største satsning nogensinde – en banebrydende pille til kvinder med depression, som mister sexlysten.

Sagen er bestemt ikke ligetil, og efterhånden viser det sig, at en medarbejder ved NomoDep Pharma har gjort sig ihærdige anstrengelser for ved hjælp af ulovlige midler og meget grove handlinger at bane vejen for pillens succes.

For at finde ud af, hvad det hele handler om, må Sofie Munk som en anden undercover agent undersøge medicinalbranchens mange grene.

Man kan ikke andet end beundre Helle Vincentz for den fantastiske viden, hun har om medicinalindustrien, og som hun videreformidler til læseren. Hun må have brugt enorm megen tid på research.

Mange spændende personer optræder på meget troværdig vis i bogen. Det er meget forskellige persontyper, man møder. Sofie Munk fx er en helt utrolig ihærdig og seriøs kvinde, når hun arbejder, men er et rodehoved og en kærlighedshungrende pige i andre situationer. Jeg holder meget af Sofie Munk.

Helle Vincentz gør også meget ud af at beskrive, hvad der sker inde i hovedet på mennesker, der får en depression. Ligeledes hører man, hvordan det ikke bare er personen selv, der rammes, men også i høj grad familie og omgangskreds.

De mange forskellige miljøer, der bliver præsenteret i bogen, er yderst interessante og forskelligartede.

Den direkte spænding, uhyggen og gyset skal man ikke forvente at få, når man læser ”Søster min”. Spændingen ligger i det ”urene trav”, der her foregår i medicinalbranchen.

For mit vedkommende var bogen ikke en, jeg kunne haste igennem. Der er et mylder af vidensformidling, man skal forholde sig til, og der er en del at holde styr på med de mange personer og steder, man bliver præsenteret for. Her kunne jeg godt have ønsket mig en personliste, hvor man kunne se, hvilke dele af medicinalverdenen personerne hører til.

”Søster min” er en spændende og interessant bog, der giver sin version af, hvad der kan foregå i medicinalbranchen, når der er penge og prestige på spil, og man for vindings skyld ikke tager tilstrækkelig hensyn til menneskers ve og vel.

4 krimihjerter af 5

 

People’sPress 2019 – 367 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget