26-04-2019

”Det inderste rum” af Jørn Lier Horst

  

”Det inderste rum” er anden bog i Jørn Lier Horsts cold-case kvartet. Den først er ”Katharina-koden”

Den norske forfatter Jørn Lier Horst er tidligere politiefterforsker, så derfor kan det ikke undre, at ”Det inderste rum” er en decideret politikrimi, der viser på helt troværdig vis, hvorledes en efterforskning foregår.

Alligevel er bogen en anderledes politikrimi, da den efterforskning, der pågår, er helt anderledes end gængs efterforskning. Det skyldes, at der i forbindelse med den tidligere norske udenrigsminister Bernhard Clausens naturlige død er gjort et fund i hans hytte, som man ikke ønsker at offentligheden skal få kendskab til.

Der oprettes derfor en lille hemmelig efterforskningsgruppe med William Wisting i spidsen. Et af gruppemedlemmerne er Wistings datter, journalisten Line, hvis journalistiske kompetencer skønnes at kunne få stor betydning i opklaringen – og det gør de. Gruppens hovedkvarter placeres i Wistings hjem.

Gruppen gør sig de ihærdigste anstrengelser for at finde forklaringen på, hvad det spektakulære fund, der gøres i det inderste rum i afdødes hytte, betyder.

På et tidspunkt indgår politikommissær Adrian Stiller i gruppen. Han er leder af en nyoprettet cold-case gruppe, som arbejder med en sag, som viser sig at have forbindelse til Clausen-sagen.

Sagen er ikke helt ligetil at komme til bunds i, og flere forskellige teorier kommer på bordet.

I lighed med selve politiefterforskningen er også personerne realistisk beskrevet. Wisting er en meget dygtig politimand, men han er også far og bedstefar. Line er en dygtig freelance journalist og god mor. Hun evner på troværdig vis at bidrage til opklaringen.

Far og datter er de personer, man mest kommer ind bag pandebrasken på. Bogens øvrige personer karakteriseres mest ud fra deres ageren.

”Det inderste rum” er en stille, rolig og interessant krimi. Den er ikke fyldt med voldsomme scener. Miljøbeskrivelserne er fine. Det samme er også tekniske detaljer, som hvordan polititeknikere arbejder, hvordan overvågning og aflytninger foretages osv.

Jeg ser som sædvanlig frem til en ny bog af Jørn Lier Horst.

4 krimihjerter af 5

  

Modtryk 2019 – 350 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget