28-05-2019

”Død mands tango” af Geir Tangen

Fra bogens bagside:

Den lille norske by Haugesund bliver revet ud af sensommerdvalen af en række grusomme mord. En kvinde bliver ædt levende af rotter, en mand bliver stukket ihjel af hvepse. Begge er dræbt af netop det, de frygtede allermest. Hvem kender ofrene og deres dybeste angst så godt?

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politiefterforsker Lotte Skeisvoll befinder sig i deres livs mareridt: Enten skal de tilstå, at de stod bag drabet på nynazisten Geirmund Bakken, eller også skal de lade en hjemvendt IS-kriger tage straffen for det, de har gjort.

Mærkelige ting begynder at ske for Viljar, mens han begraver sig i sit arbejde, og Lotte begynder også at se sig over skulderen. Da det går op for hende, at hun har en fortid sammen med de to mordofre, begynder hun at frygte, at hun er morderens næste mål.

DØD MANDS TANGO er den tredje og sidste bog i Geir Tangens neglebidende trilogi om Haugesund.

Min anmeldelse:

Også den tredje bog af Geir Tangen om Haugesund er en helt utrolig god krimi. Det, der sprang i øjnene på mig var, at selv om drabene nok hører til blandt de mere udspekulerede og spektakulære af slagsen, vil jeg betragt bogen som yderst troværdigt.

Vi har at gøre med mennesker af kød og blod, og man føler virkelig med de personer, man har sympati med, når man læser om det, de kommer ud for. Det kræver en særdeles stærk psyke hos ofrene at skulle stå igennem.

Bogen har ingen superhelte, som udfører heltegerninger. Til gengæld er der personer, som man føler forskellig grad af antipati for.

Man følger især journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politiefterforsker Lotte Skeisvoll, som man kender fra Geir Tangens to foregående bøger ”Maestro” og ”Hjerteknuser”.

De er i lighed med bogens øvrige personer beskrevet på bedste vis. Man tror på dem selv om Geir Tangen i bogens efterord skriver, at hans personer egentlig er klichéer - Citat: ”Den lurvede journalist med det gode hjerte og den geniale kvindelig efterforsker med tvangspræget adfærd”.

Da sandheden om drabene kommer for en dag, ved man klart, hvilket motiv – citat fra bogens efterord - ”den gale seriemorder med sans for komplicerede plots” har til at udføre sine grufulde handlinger.

Natur- og miljøbeskrivelser er også gode, og man har ikke svært ved at forestille sig stederne i og omkring Haugesund, hvor handlingen foregår.

Der sker noget hele tiden i bogen. Noget er særdeles spændende og andet er yderst tankevækkende.

Krimier har det det jo med at overraske, og overrasket blev jeg, da jeg nåede bogens slutning.

”Død mands tango” er den sidste bog i Geir Tangens trilogi om Haugesund. Gad vide hvad han nu efterfølgende har på bedding? Et er helt sikkert, den næste bog fra Geir Tangens hånd, skal jeg absolut læse. Han kan noget, den nordmand.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2019 – 329 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget