24-07-2019

“Lad mig dø” af Clare Mackintosh

Hvis man skal læse en krimi, hvor man i den grad bliver “rundforvirret”, men heldigvis får styr på det hele til sidst,så skal man læse “Lad mig dø”.

Bogen af den engelske forfatter Clare Mackintosh foregår nær Eastbourne i East Sussex i England. Handlingen er bygget op på den måde, at synsvinklen skifter mellem flere personer, og de er alle sammen skildret på allerbedste vis.

Handlingen er meget enkel. Hovedpersonen er Anna Johnson kæmper med at leve med, at begge hendes forældre har begået selvmord ved at springe ud fra en høj klint. Hun fornemmer, at der er noget galt og begynder derfor at grave i sagen. Nu sker der ting og sager af den farlige slags, hvorved hun udsætter sig selv for stor fare. Som en del af et nyetableret parforhold og mor til et spædbarn får hun i den grad sin sag for.

En anden vigtig person er den pensionerede efterforsker Murray, der nu har et civilt job hos politiet. Foranlediget af en henvendelse fra Anna begynder han også at interessere sig for sagen og finder ud af, at Anna har ret. Der er noget, som ikke stemmer i forbindelse med de to selvmord.

Et lille twist ved efterforskeren Murray er, at hans kone har ”dårlige nerver” og har et liv, der medfører, at hun hele deres ægteskab har boet skiftevis i hjemmet og på institution, hvilket har betydet, at Murray, som elsker sin kone højt, hele tiden har skullet tage hensyn til hende. Noget af det bedste, han har kunnet gøre for hende, er, når han spørger hende til råds i sit efterforskningsarbejde.

Handlingen kører stille og roligt. Det er ikke så meget direkte spænding i bogen, men meget psykologisk spænding. Der bliver snakket og tænkt rigtig meget i bogen. Jeg synes lidt for meget.

Jeg har indtil nu læst 3 bøger af Clare Mackintosh og ser frem til den, at hun skriver nummer 4.

4 krimihjerter af 5

 

Aronsen 2018 – 456 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget