04-08-2019

”En bæredygtig død” af Jürgen Klahn

For mig er ”En bæredygtig død” en lille uhøjtidelig og humoristisk krimi, hvori der indgår et tema om dyrevelfærd. Bogen foregår i Aarhus og omegn.

Miljøaktivisten Britta Grønbæk findes dræbt. Den erfarne efterforsker Jens Peter Jensen fra Østjyllands Politi holder ferie, men han kan slet ikke lade være med at blande sig i efterforskningen. Også hans kæreste, frisøren fra Rinkenæs bliver inddraget i efterforskningen.

Mistanken retter sig især mod en slagteridirektør og en fotomodel. Det afstedkommer, at Jens Peter og Grete sammen foretager afhøringer af de to, men også af andre, der på forskellig vis har berøringsflader til den afdøde.

Jens Peter og Grete er ikke helt unge længere – omkring de 60, så bogen handler også lidt om, når der går ”ild i gamle huse”. Selv om ”ilden” brænder fint, går der også lidt jalousi i forholdet, når de to viser lidt for meget – men dog uskyldig – interesse i henholdsvis slagteridirektøren og fotomodellen.

Temaet om dyrevelfærd berøres på forskellig vis. Sjovt er det, da Jens Peter tager den kælegris, som den dræbte Britta Grønbæk har gående ved sit hus, med sig hjem. Det kommer der et par herlige episoder ud af.

Personer og miljøer er fint beskrevet.

Det er ikke realistisk, at en efterforsker tager sin kæreste med rundt til afhøringer, men det gør ikke så meget i sådan en lille hyggekrimi, der ikke forsøger at gøre sig til mere end den er.

3 krimihjerter af 5

 

Print on Demand 2018 – 179 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forfatteren