”Mester Jakob” af Emelie Schepp

Hr Ferdinand 2019 – 366 sider

Min anmeldelse

”Mester Jakob” er den femte i rækken af svenske Emelie Schepps krimier med politianklageren Jana Berzelius som hovedperson.

Forudsætningen for at få det fulde udbytte af denne krimi er, at man har læst de fire forudgående bøger.

I ”Mester Jakob” er en brutal og drabsmand på spil. Han dræber kvinder, hvorefter han syr deres opsprættede ben sammen, så kvinderne ”forvandles” til havfruer. Herefter sendes de ud i en flod.

Efterforskningen, som virker realistisk, fører ikke umiddelbart til en opklaring, men så finder man ud af, at en ung mand, Simon Norell, som sidder i forvaring for at have dræbt sin far, mor og lillebror, kan sættes i forbindelse med ”havfruedrabene”.

Som et led i sin behandling skal Simon gå i gruppeterapi.  Ved tilfældighedernes mærkværdige spil er en af de andre deltagere i gruppeterapien Danilo Peña, som er Jana Berzelius ærkefjende fra de forudgående bøger. Han kommer til at indgå i handlingen.

Her synes jeg, at tilfældighederne kommer til at passe lidt for godt sammen. Mærkeligt det lige er Danilo Peña, der er anbragt samme sted, som den unge Simon, der kan sættes i forbindelse med ”havfruemordene”.

At tilfældighederne har en finger med i spillet og spiller en rolle i bogen, er et fænomen, man støder på flere gange i handlingen. Det er jo op til enkelte læser, hvad han synes om det.  

Når det så er sagt, er bogen yderst spændende. De mange forskelligartede personer fremstår klart og tydeligt. Jeg synes også, det er godt at læse, at politifolk er almindelige mennesker, der har et privatliv med de glæder og problemer, som de fleste mennesker har. Jeg tænker her især på efterforskerne Henrik og Mia.

Til gengæld er Jana Berzelius bestemt ikke er et almindeligt menneske. At hun er, som hun er, forstår man til fulde, når man har læst de forudgående bøger og derfor ved, hvad hun har været igennem, fra hun var barn. Jeg synes dog, at hendes ageren i visse situationer, ikke er helt realistisk, især ikke når hun er politianklager.

Selve krimiintrigen er glimrende. Efter endt læsning forstår man til fulde, hvilket motiv drabsmanden har haft.

Bogen slutter med en cliffhanger, og det må nødvendigvis betyde, at der kommer en sjette krimi fra Emelie Schepp.

Bogen er en pageturner. Meget spændende, men visse steder ikke helt realistisk.

Uanset hvordan og hvorledes ser jeg frem til næste krimi af Emelie Schepp.

4 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2019 – 366 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...