”Havhvepsen” af Tommy Thorsteinsson

Forfatterskabet 2020 – 332 sider

Fra bogens bagside

Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!

En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rigtige, eller har Dieter fundet sin overmand?

Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien. I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega.

HAVHVEPSEN er andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i Afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Anmeldelse

”Havhvepsen” er en særdeles spændende bog, hvor der sker noget hele tiden.

Plottet går bl.a. ud på, at bogens gerningsmand evner at hacke hjertepatienters pacemaker, og derved styre de elektriske impulser vedkommendes hjerte får. Gerningsmanden afpresser derfor nogle særdeles velhavende hjertepatienter for nogle enorme pengebeløb ud fra devisen: ”Betal, hvad jeg forlanger, eller jeg får din pacemaker til give dig så meget strøm, at du dør”.

Det kommer der i sagens natur meget dramatiske situationer ud af.

Gerningsmandenbetjener sig også af andre aflivningsmetoder, idet han benytter sig af en havhveps – en vanvittig giftig gople.

Efterforskerne får deres sag for. Under ledelse af drabschef Victor Bach arbejder hans folk ihærdigt på at finde gerningsmanden. I teamet indgår politiassistenterne Anna Blaafalk og Andreas Axelsen, samt Dieter Wolf, den eminent dygtige cyberspaceekspert. De tre var også var med i Tommy Thorsteinssons foregående bog ”Ensom ulv”, og enkelte tråde i ”Havhvepsen” fører læseren tilbage til denne.

Bogens hovedpersoner er godt beskrevet. Man får også godt kendskab til bipersonerne.

Jeg må dog indrømme, at det generer mig, at vi også i denne bog – som i et utal af andre krimier – igen møder en chef, som er kolerisk ud over alle grænser.

Man kommer rundt mange forskellige steder, og disse er velbeskrevne.

Ind imellem er der virkelig dramatik, men ikke alt i bogen er trods alt helt realistisk. Det kan jeg sagtens se bort fra, da der er underholdning for alle pengene.

Ja, bogen er underholdende, men der er også et hint til, at al den teknik, der findes i cyberspace – og som kan give os uanede muligheder på godt og ondt – rummer en megastor fare for at blive misbrugt.  

Både bogens første og sidste sider er cliffhangere, som lægger op til en tredje bog. Den skal jeg selvfølgelig også læse.

4 krimihjerter af 5

Forfatterskabet 2020 – 332 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...