26-04-2020

“Vanæret” af Linda Castillo

Forlagets beskrivelse

En ældre amishkvinde bliver brutalt myrdet, imens hun samler valnødder med sine to børnebørn på en forladt gård. Gerningspersonen tager det ene barn med sig, og da det andet barn bliver spurgt om, hvem der overfaldt hendes bedstemor, svarer hun: Djævelen! 
Politichef Kate Burkholder dykker ned i sagen, som snart bliver et kapløb mod tiden. Den myrdede kvindes familie er velanset i amishsamfundet. Men det går hurtigt op for Kate, at de skjuler noget for hende og bærer på en pinefuld fortid. 
Efterforskningen fører Kate til et andet isoleret amishsamfund nær floden i det sydlige Ohio. Her er de tilhængere af Den Gamle Orden og indordner sig slavisk under en lang række regler. I starten virker de hjælpsomme, indtil Kate begynder at stille spørgsmål og pludselig befinder sig i en livstruende situation.

Vanæret er ellevte bind i Linda Castillos serie om politichefen Kate Burkhholder og hendes rødder i amishsamfundet.

 Anmeldelse

Jeg har læst alle de bøger, som Linda Castillo har udgivet i Danmark om amishsamfundet. I alle bøgerne er hovedpersonen Kate Burkholder - politichef i Painters Mill, en lille by i Ohio. Jeg har været meget begejstret for bøgerne. Det er jeg også helt bestemt for “Vanæret”.

I “Vanæret” drejer plottet sig om et drab på en ældre kvinde og om en kidnapning af en 7-årig lidt tilbagestående pige.

Handlingen er meget intens og udspiller sig over otte dage. Som altid, når et barn bliver bortført, bliver efterforskere generelt mere følelsesmæssigt ramt og frygter, at der skal ske det bortførte barn noget forfærdeligt. Det gør sig bestemt også gældende for Kate Burkholder, som indleder en særdeles indgående efterforskning, og som altid er hendes kæreste John Tomasetti fra BCI med på sidelinjen.

En efterforskning i amishsamfundet er anderledes end i det omkringliggende samfund. Religionen og de uforståelige holdninger og skikke vanskeliggør en efterforskning.

Da Kate Burkholder jo selv er opvokset i amishsamfundet, har hun nogle rigtig gode forudsætninger for at trænge om bag meget af det, der sker.

Mens efterforskningen pågår, sker der yderligereto drab, hvilket er med til at vanskeliggøre opklaringen.

På sædvanlig sikkervis skildrer Kate Burkholder personerne i amishsamfundet. Også bogens øvrige persongalleri er fint skildret. Ligeledes får man et virkelig godt indblik i steder og miljøer.

Når alt det grumme til slut kommer for en dag, ved man alt om motivet. Et motiv som i høj grad rummer stof til eftertanke.

5 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2020 – 325 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO