”Jeg kan se dig” af Mari Jungsted

People’sPress  2020 – 277 sider

Fra bogens bagside

Roen har lagt sig over Gotland efter turistsæsonen, men septembervejret er smukt, og havet er stadig varmt efter den lange hede sommer. Frida og tre studiekammerater tilbringer weekenden på den isolerede ø Lilla Karlsö.

Efter en lur på den afsidesliggende strand vågner Frida op i kærestens arme og gør en frygtindgydende opdagelse. Både han og de to andre studiekammerater er døde. Hun er den eneste overlevende.

Hvem ville de unge mennesker til livs? Er nogen ude efter at myrde studerende, eller befandt de sig bare på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt? Og hvorfor undslap Frida? Kriminalkommissær Anders Knutas bliver trukket ind i en skræmmende sag, der trækker tråde langt tilbage i fortiden.

”Jeg kan se dig” er femtende uafhængige bind i Mari Jungstedts elskede Gotlandsserie.

 Anmeldelse

Fire unge jurastuderende – to unge kvinder og to unge mænd – tager på en hyggetur til en lille ø ud for Gotland. Efter en frokost på stranden falder Frida Vallskog i søvn. Da hun vågner er hendes tre venner døde. Et levende mareridt tager nu sin begyndelse for Frida. Hvad er der sket, og er hun selv i fare, og hvad nu hvis politiet tror, det er hende, der har slået vennerne ihjel?

Man følger nu Frida og får del i hendes mørke tanker. Samtidig følger man efterforskningen, som ledes af Anders Knutas og hans makker Karin, som samtidig er hans kæreste. Efterforskningen er ikke så ligetil. Hvad er op, og hvad er ned på det, der er sket?

Samtidig med politiefterforskningen følger man også TV-journalisten Johan og hans fotograf Pia. Med journalistisk ihærdighed forsøger også disse to at finde ud af, hvad der er sket på øen.

I en del af handlingen indgår skildringen af forskellige parforhold. Det spænder fra de meget dårlige til de helt perfekte.

Der kredses en del om forholdet mellem Anders Knutas og Karin, – et forhold, der udvikler sig til den gode side

Man præsenteres for forskellige personer, som er skildret fint, og der er ikke flere, end man sagtens kan overskue dem. Det betyder også, at man på bedste ”whodonnit-vis” forsøger at gætte sig frem til, hvem der nu kan være den skyldige. Jeg gættede ikke, hvem drabsmanden var.

Da alt kommer for en dag, får man også en god forklaring på motivet.

Bogen var hurtigt læst, men jeg synes, der går for meget parlivsskildringer i bogen, og det er ikke lige mig.

Selv om man ikke har læst alle bøgerne i Gotlandsserien, kan man uden problemer læse ”Jeg kan se dig”.

3 krimihjerter af 5

People’sPress  2020 – 277 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...