”Fink – Skyggemord” af Morten Remar

People’sPress  2020

Min anmeldelse

Den arbejdsløse journalist Jakob Fink har fået en freelanceopgave og skal dække åbningen af et flygtningecenter i Helsingør. I forbindelse med åbningen lærer han en ung syrer, Delevan at kende. Han forsvinder pludselig sammen med to andre unge flygtningedrenge.

Efter den snak, Jakob har haft med Delevan, er han af den overbevisning, at den unge dreng under ingen omstændigheder har haft til hensigt at forsvinde, idet han vil have sig en uddannelse i Danmark.

Jakob sætter sig for at undersøge sagen nærmere. Ingen myndigheder eller presse er synderlig interesseret i Delevans og de to andre drenges forsvinden. I dagens Danmark hører jo man jævnligt, at flygtninge, der er bor i et flygtningecenter forsvinder. Almindeligvis er det i det skjulte – men ganske frivilligt – de forlader centeret.

Jakobs undersøgelse udvikler sig meget dramatisk.

En smuk somalisk Røde Kors-medarbejder, Sheila på flygtningecenteret forsvinder også, en traumatiseret ex-soldat kommer på banen, gamle danske FN-soldater har noget at berette, nogle hårde og meget brutale rockere involveres, Jakobs diabetes giver ham problemer, mennesker anbringes i små bure, mennesker myrdes, lig graves ned i nyanlagte gravsteder,indflydelsesrige mennesker modarbejder på det kraftigste Jakobs undersøgelser.

Hvordan hænger det hele sammen? Det får vi en god og modbydelig forklaring på til sidst.

De mennesketyper, der beskrives fremstår klart og tydeligt. Imidlertid synes jeg, at deres ageren i mange tilfælde virker urealistisk idet, der er flettet rigelig ”tju-bang”ind i handlingen.  Det er bestemt ikke kedelig læsning, man alligevel – alting med måde.

Uanset hvad – er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skal læse den næste bog i Morten Remars serie om journalisten Jakob Fink.

3 krimihjerter af 5

People’sPress  2020

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...