27-07-2020

”Bødlen” af Daniel Cole

Anmeldelse

I 2017 udkomDaniel Coles spændende og meget grumme thriller “Kludedukken”. Nu er efterfølgeren “Bødlen” på gaden.

Lige som i ”Kludedukken” skal der i ”Bødlen”opklares en gruopvækkende sag. Denne gang skal efterforskeren Emily Baxter medvirke i opklaringen af en sag, hvor drabsofrene findes udstillet på bestialsk vis.

Det første lig er således spændt op på Brooklyn Bridge i New York. Flere lig dukker op i New York, men også i London. Der er derfor både efterforskere fra FBI og tilmed fra CIA, som sammen med Skotland Yard skal forsøge at opklare de modbydelige drab i henholdsvis New York og London.

Flere gange i bogen er der henvisninger til Kludedukkesagen - også hvad personer angår, og her kom jeg flere gange til kort, da jeg ikke kunne huske tilstrækkeligt fra bogen.

Jeg kunne godt tænke mig, at der i ”Bødlen”havde været et kort resume af handlingen fra “Kludedukken”.

“Bødlen” har rigtig mange fine beskrivelser af personerne. Det gælder både hovedpersonen Emily Baxter og hendes kolleger, og her kan man kun konstatere, at selv om man “er på samme hold”, er det ikke altid, at man spiller godt sammen. Bogen igennem spiller følelser voldsomt ind og præger personernes ageren på forskellig vis.

De mangeartede steder, hvor handlingen foregår, er fint beskrevet.

Desværre synes jeg, at for meget af handlingen er usandsynlig og urealistisk. Jeg har bestemt ikke noget imod, når der skrues godt op for dramatikken i en thriller. Det gør heller ikke noget, hvis tildragelser ind imellem kan forekomme urealistisk, men i “Bødlen”, synes jeg, det er for meget af det gode, og det trækker ned i min bedømmelse.

Uanset hvad, så følte jeg mig godt underholdt under læsningen, og selvfølgelig skal jeg også læse efterfølgeren “Slutspil”, som allerede er udkommet.

3 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2020 – 408 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO