”Skrevet i blod” af Chris Carter

Jentas 2020 – 429 sider

Min anmeldelse

Normalt har jeg ikke sympati for eller medfølelse med lommetyve, men når man i ”Skrevet i blod” læser om det, den erfarne lommetyv Angela Wood kommer ud for, så får man det.

Angela sidder på en bar og får en drink efter ”en vellykket dag på jobbet”. Hun har ikke til hensigt at stjæle fra gæsterne, men da hun ser en gæst opføre sig ubehøvlet over for en ældre mand, beslutter hun sig for at give ham en lærestreg. Hun stjæler derfor hans dyre lædertaske. Det skulle hun ikke have gjort, for det viser sig, at deri tasken ligger en læderindbundet dagbog. Da Angela læser indholdet, forfærdes hun på det grusomste og skynder sig hen for at aflevere bogen på en af Los Angeles Politis tekniske afdelinger. Herfra afleveres den videre til politimakkerparret Robert Hunter og Carlos Garcia.

Efterhånden som man lærer Angela at kende, kan man ikke andet end fatte sympati for denne 21-årige pige, hvis oplevelser i den tidlige ungdom har ført hende ud i kriminalitet.

Allerede da Hunter og Garcia har læst de første sider i dagbogen går en hektisk efterforskning i gang. Dagbogen viser sig nemlig at indeholde nøje beskrivelser af, hvordan dagbogens ejer har begået drab, samt hvad han har gjort ved ligene.

Jeg tror selv hærdede krimilæsere lige må svælge et par gange under læsningen, for det er hård kost.

Kunne man så ikke undvære disse meget detaljerede skildringer af modbydeligheder? Nej, faktisk ikke, for som altid er der i Chris Carters bøger en dybere psykologisk forklaring på, at der er en årsag til, at forbryderen handler, som han gør.

Jeg gætter på, at de, der læser ”Skrevet i blod”, har læst Chris Carters foregående 10 bøger i serien om Robert Hunter og Carlos Garcia og kender dem ud og ind, og jeg synes stadigvæk at, de på bedste vis ligner sig selv.

I lighed med alle Chris Carters bøger er ”Skrevet i blod” en amerikansk politikrimi af de allerbedste. På meget indgående vis beskrives, hvordan en efterforskning foregår.

Bogen er superspændende hele vejen igennem og de sidste ca. 70 sider i særdeleshed.

Jeg skal naturligvis også læse Chris Carters næste bog, lige så snart den udkommer. Er man til spænding og barske krimier, er Chris Carter lige den forfatter, man skal have fat i.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2020 – 429 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...