20-10-2020

”Mørkeland” af Niels Krause-Kjær

I og med at Niels Krause-Kjær er journalist, ligger det i sagens natur, at han har et indgående kendskab til, hvad der foregår på et stort bladhus. Det ses tydeligti ”Mørkeland”, hvor den arbejdsløse og dagpengemodtagende journalist Ulrik Torp bliver sendt i aktivering på Dagbladet.

Ulrik Torp kender Dagbladet særdeles godt, da han for 5 år siden netop var ansat her. Imidlertid blev han afskediget som følge af nedskæringer og omstruktureringer. Da Torp var ansat her, var det på den politiske redaktion. Hvad der skete her, kan man i læse om i Niels Krause-Kjærs bestseller ”Kongekabale”, som ”Mørkeland” er en uafhængig fortsættelse af.

Torps aktivering sker dog ikke i den politiske redaktion, men i reportagegruppen, som beskæftiger sig med, hvad der foregår i det øvrige samfund.

Ulrik Torp kommer bl.a. til at arbejde med en sag om drabet på en ung fuldmægtig på Christiansborg. Han blev myrdetdagen før, der blev udskrevetfolketingsvalg.

Efterhånden finder Torp ud af, at drabet trækker tråde til forskelligt ”misk mask” på Christiansborg. Igen kan Niels Krause-Kjær høste af sin egen store erfaring, da hans journalistik gennem mange år netop har omhandlet det politiske område.

Mørkeland” er fuld af intriger samtmanipulering med sandheden blandt både nye og gamle politikere.

Personerne er godt beskrevet. Det samme gælder steder og miljøer.

Ind imellem var jeg ikke helt fanget af bogen. Der var steder, hvor der skete for lidt, og der var steder med lidt for meget ”frem- og tilbage-overvejelser” om dette og hint.

Imidlertid er jeg ikke i tvivl om, at der foregår ting og sager på Christiansborg, som den almindelige borger ikke ved noget om, men forhåbentligt ikke ligesom ekstremt som det, man kan læse om i ”Mørkeland”.

16. oktober 2020 udkom ”Fandens forår”, som er den tredje bog i serien om journalisten Ulrik Torp.

3 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2019 – 298 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO