“Ulvesommer” af Hans Rosenfeldt

Politikens forlag 2020 – 454 side

Min anmeldelse

“Ulvesommer” er den første krimi, jeg har læst, hvor Hans Rosenfeldt er eneforfatter. Jeg har dog læst alle de krimier, han har skrevet sammen med Michael Hjorth, hvor den legendariske kriminalpsykolog Sebastian Bergman er hovedpersonen.

“Ulvesommer” er en højdramatisk og utrolig spændende krimi, der har flere interessante og medrivende fokuspunkter.

Til at begynde med bliver der i bogen fokuseret på, at der i en skov uden for Haparanda i Sverige ved grænsen til Finland bliver fundet en død ulv med dele fra en menneskekrop i maven. Senere bliver også resten af kroppen fundet. Den døde person viser sig at være en mand, der har overlevet en blodig massakre i Finland. Han flygtede over på den anden side af grænsen til Sverige.

De makabre fund afstedkommer selvfølgelig en grundig politimæssig efterforskning, hvor politikvinden Hannah Wester kommer til at spille en yderst væsentlig rolle.

Hun er også et af bogens fokuspunkter, idet man følger hende både som den dygtige efterforsker, hun er, men kommer også ind i hendes privatliv, som absolut ikke er problemfrit.

Fokus flyttes efterhånden også hen på to unge familier, som hver især har deres at kæmpe med. På forskellig vis bliver de impliceret i det, der har med fundet af den døde mand i skoven at gøre.

Den blodige massakre i Finland har baggrund i international narkokriminalitet, som også medfører meget voldsomme begivenheder i Haparanda.

Et nyt fokuspunkt bliver tilføjet handlingen, da en ung smuk russisk kvinde med en speciel opgave dukker op i byen.

Hans Rosenfeldt evner med sikker hånd på allerbedste vis at beskrive både personer og miljøer. Man føler med de af bogens personer, som på hver deres måde har problemer med tilværelsen, og man føler afsky for dem, der handler samvittighedsløst.

Man må også konstatere, at selv om et menneske begår en forbrydelse, behøver vedkommende ikke nødvendigvis at være et ondt menneske.

Der hersker en dyster stemning i store dele af handlingen. Der er glimt af lidt kærlighed, men ikke meget. Lidt populært sagt, så er der ikke meget at grine af.

Mod bogens slutning synes jeg, at lidt af troværdigheden går fløjten, men det skal bestemt ikke afholde mig fra at se frem til den næste bog i Hans Rosenfeldts nye thrillerserie.

4 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2020 – 454 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...