06-12-2020

”Den eneste ene” af Jørn Lier Horst

At den norske krimiforfatter Jørn Lier Horst har haft en karriere som politiefterforsker fornægter sig ikke i denne virkelig gode politiroman.

Handlingen foregår i Larvik, hvor bogens hovedperson er efterforskeren William Wisting, som man vil kende, hvis man har læst andre krimier af Jørn Lier Horst.

Den populære håndboldspiller Kajsa Berg, der spiller i Larvik HK - i virkelighedens verden en af de allerbedste håndboldklubber i Norge - er sporløst forsvundet.

Umiddelbart efter, hun er forsvundet, bryder en voldsom skovbrand ud. Da branden er ebbet ud, finder man de forkullede rester af en ung mand lænket til et træ.

Den videre efterforskning viser, at forsvindingssagen og det forkullede lig kan knyttes til hinanden.

Efterforskningen viser også, at personerne i Kajsas omgangskreds har adskilligt at skjule. De fleste i omgangskredsen er unge mennesker.

På god og troværdig vis følger man, hvordan en efterforskning foregår både med undersøgelser af gerningssteder og afhøringer af vidner og sidenhen mistænkte.

Ikke alt det, der kommer frem, er behagelig læsning.

Man ser desuden, at mennesker, der ellers bliver beskrevet somsympatiske og tillidsvækkende, i virkeligheden er det stik modsatte.

Jørn Lier Horst viser også, at mennesker, som slet ikke har det voldsprægede i sig, undertiden kan føle sig nødsaget til at foretage voldsomme handlinger, som i virkeligheden ligger dem fjernt.

Efterforskeren William Wisting er virkelig godt beskrevet. Man kommer “rigtig godt ind i hovedet” på ham, både når han er politimand, og når han er er privatperson.

Bogen er ikke fyldt med nervepirrende spænding, men den beskriver derimod meget grundigt og nøgternt en politiefterforskning.

Ind imellem synes jeg dog – og det selv om jeg betegner mig selv som en politinørd – atbeskrivelsen af detaljerne i efterforskningen nogle gange trods alt er lige grundig nok beskrevet.

Jørn Lier Horst har indtil nu skrevet 14 krimier om William Wisting. De fire første har indtil nu ikke været udgivet i Danmark. Det blev de i efteråret 2020.

”Den eneste ene” er bog nummer 4. Den kan læses uafhængig af de andre bøger i serien.

Jeg glæder mig også til at læse bog nummer 1, 2 og 3.

 4 krimihjerter af 5

Modtryk 2020 – 312 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO