05-01-2021

”Forårsoffer” af Anders de la Motte

”Forårsoffer” er fjerde, selvstændige bog i Anders de la Mottes ”Skånekvartetten”. De tre første bøger er ”Sensommerjagt”, ”Efterårssorg” og ”Vinterild”.

Bogen foregår i et lille samfund, der er præget af generationers magtforhold og fordomme.

Herudover kommer man bl.a. også ind på disse temaer: børn og voksne, vold, druk, PTSD, ambitioner, kærlighed og svigt, rig/fattig.

Hovedpersonen lægen Thea Lind flytter sammen med sin mand David til Tornaby, hvor han er vokset op.

Thea skal være praktiserende læge, og David, som er kok, skal starte en førsteklasses restaurant på byens gamle Bokelund Slot, som er overgået til Bokelundsstiftelsen, hvis formål er at gavne og glæde borgerne i og omkring Tornaby.

Bogen er spændende, ind imellem uhyggelig, men også tankevækkende med en intrige, der tager sin begyndelse, da Thea gør et usædvanligt fund i et hult egetræ.

Fundet gør, at Thea finder ud af, at en 16-årig pige, Elita blev fundet dræbt i forbindelse med Valborgsnat 1986.

Sagen gør et meget stort indtryk på Thea. Hun begynder derfor at tale med de lokale indbyggere om den skæbnesvangre nat. Imidlertid føler hun ikke, at hun helt forstår den konklusion, som både politi og lokalbefolkning drogi forbindelse med den dræbte Elita.

Hun beslutter sig derfor selv til at forsøge at afdække, hvad der rent faktisk skete med pigen.

Theas indgående interesse for sagen afstedkommer, at hun opsøger lokale mennesker, der oplevede det, der skete dengang. Hun bruger endvidere nettet flittigt og læser, hvad hun kan få fat i om den forfærdelige hændelse.

Ikke alle i Tornaby synes om Theas interesse for sagen. Efterhånden har det udviklet sig til en ren efterforskning.

”Forårsoffer” er bygget op på den måde, at man har en nutidig handling, hvor man følger Theas jagt på sandheden, og samtidig bliver man også ført tilbage til 1986, og følger de begivenheder, der betød, at Elita blev dræbt.

På denne måde får man et indgående kendskab til personerne, som for de flestes vedkommende er med i de to handlingsforløb.

Man møder mange interessante mennesker, som kommer fra meget forskellige miljøer, og som også er meget fint beskrevet.

Med ”Forårsoffer” har Anders de la Motte afsluttet ”Skånekvartetten”. Jeg venter spændt på, hvad han herefter går i gang med. Jeg er helt overbevist om, at det bliver en bog, som også skal have fast plads i min krimireol.

Modtryk 2021 – 484 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO