22-01-2021

“Låst” af Anne Mette Kirk

“Låst” er en yderst velskrevet og meget realistisk krimi.

Her er ikke – som i de fleste krimier – tale om opklaring af spektakulære drab, men derimod om efterforskningen af et voldsomt overfald på en ung kvinde. Hendes skader efter overfaldet er så voldsomme, at hun må lægges i kunstig koma på Rigshospitalet.

Bogen er spændende, men ikke af den neglebidende slags. Spændingen går mest på det psykologiske plan.

Man får en fantastisk god indsigt i bogens vigtigste personer, da disse på skift er hovedpersoner, når man kommer til et nyt kapitel.

Det er imidlertid ikke kun fra hovedpersonernes synsvinkel, man følger handlingen. Det gør man også nogle gange fra de vigtigste bipersoners side.

Jeg mindes ikke, jeg før har læst en bog med så mange synsvinkelskift, men det fremragende godt. Man er hele tiden spændt på at læse, hvad der senere sker med den person, man slipper, når et kapitel er slut, og man så følger en ny person.

De personer, man møder i “Låst”, er yderst interessante. De fleste er fra hovedpersonens omgangskreds.Typemæssigt spænder de vidt. En lider voldsomt af OCD, en er en kærlig mulatpige, et par stykker kommer fra et rigmandsmiljø, en føler et enormt behov for at beskytte sin søster, en er i voldsom pengetrang, en vil bryde med sit miljø, en er alternativ terapeut, en frygter sit image, en har besvær med faderrollen osv.

Fælles for de fleste, så gemmer de på hemmeligheder, som de helst ikke vil have frem i lyset.

Bogens titel “Låst” er meget velvalgt, idet mange af bogens personer er låst fasti den situation, de befinder sig i.

De forskellige miljøer, hvor personerne færdes, er beskrevet på bedste vis.

Det krimimæssige aspekt i bogen er ligeledes glimrende beskrevet. Man får på god og realistisk vis beskrevet, hvordan efterforskningen af det meget brutale overfald på den unge kvinde foregår.

Hovedpersonen blandt politifolkene er den unge politimand Marc Abildgaard fra beredskabet, som er de uniformerede betjente. Det arbejde, som disse betjente udfører, er ikke det, som Marc foretrækker. Han vil hellere være efterforsker, og med dygtighed og ihærdighed kommer han til at spille en afgørende rolle i efterforskningen af overfaldssagen. Han er som de andre personer i bogen velbeskrevet.

Selv om den efterforskning, han udfører, er troværdig, tvivler jeg dog på, at en ung betjent fra beredskabet kan komme til at spille så stor en rolle i en efterforskning, som Marc gør, men lad det nu være.

Jeg vil glæde mig rigtig meget til den næste bog med politimanden Marc Abildgaard. Anne Mette Kirks første bog i denne serie hedder ”Knust”.

5 krimihjerter af 5

People’sPress  2021 – 346 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO