07-05-2021

“Opklaret – Drabschefens erindringer” af Jens Møller Jensen og Stine Bolther

Jeg har ikke læst papirudgaven af ”Opklaret – Drabschefens erindringer”, men derimod lyttet til lydbogen læst op af Lars Attermann. Det var en god oplevelse.

I modsætning til de fiktive krimibøger, jeg almindeligvis anmelder, er der her ingen intrige at holde styr på. Her er tale om vicepolitiinspektør Jens Møller Jensens erindringer om 37 års tjeneste ved politiet.

Man hører om et bredt udvalg af de sager, som Jens Møller Jensen harværet involveret i. Det er både meget spektakulære sager, som han har stået i spidsen for opklaringen af, men også sager fra hans tid som almindelig kriminalbetjent.

Udover at høre om den arbejdsmæssige side af hans liv, hører man også om den private Jens. Han lægger ikke skjul på, at han i flere sager ikke har kunnet undgå at blive følelsesmæssigt berørt.

Jens Møller Jensen nævner ikke navne på ofre og forbrydere i sin bog.

Flere af de sager, han beskriver – hvoraf nogle har været særdeles spektakulære – står helt klar i min hukommelse.

Det gælder f.eks. sagen om morfaren, der begår drab i byretten i København i forbindelse med en sag om forældremyndigheden af hans barnebarn, sagen om Amagermanden, sagen om terrorhandlingen ved Krudttønden, U-bådssagen m.fl.

Jens Møller Jensen og Stine Bolther har sammen skrevet en særdeles spændende erindringsbog, som greb mig meget, mens jeg lyttede til den på mine gåture i og omkring Nørre Snede.

5 krimihjerter af 5

Politikens Forlag Nonfiktion

Lydbog – læst på MOFIBO

9 timer 4 min.

Oplæser: Lars Attermann

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser