10-06-2021

"Opløst" af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Forlagets beskrivelse:

I “Opløst” følger vi beboerne i den lille by Tommerup på Fyn. Her er skolelæreren Charlotte, der er mor til to små børn og gift, på vej på arbejde, da hun forsvinder sporløst. Alle kender hinanden i Tommerup, og man passer på hinanden i lokalsamfundet. Derfor er Charlottes mand også desperat, da han tropper op hos politiet i Odense, for nogen må da have set noget? Vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp tager det mere roligt og venter nogle timer før de sætter en eftersøgning i gang. Da Charlotte fortsat ikke er dukket op næste morgen, begynder det at gå op for dem, at der er tale om en forbrydelse. Sagen eksploderer, og snart er hele Fyn involveret i Charlottes forsvinden, for hvad hvis de selv var den næste? Sagen udvikler sig til at være et kapløb med tiden for Dea og Liam, der endnu ikke har fundet morderen og fortsat får anmeldelser om forsvundne borgere. Finder de mon frem til vedkommende, før det er for sent? “Opløst” er en hæsblæsende krimi om dødsfrygt og vigtigheden i et stærkt lokalsamfund. Det er den første bog Sara Blædel og Mads Peder Nordbo skriver sammen.

Min anmeldelse

Når man som jeg flere gange har været i Tommerup, følte jeg mig straks på hjemmebane, da jeg læste ”Opløst”. Jeg holder særdeles meget af at læse bøger, der foregår i områder, jeg kender. Når ”Opløst” så tilmed er en utrolig spændende, velskrevet og tankevækkende krimi, kan jeg ikke forlange mere.

 Det politimæssige er tilmed også yderst realistisk, og det sætter jeg meget stor pris på.

Den forbrydelse, der sker i ”Opløst”, er af en sådan slags, at man ikke har set noget, der ligner den i Danmark, men det betyder ikke, at den ikke ville kunne ske. Omstændighederne skal bare være til stede.

Vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea er dem, der leder efterforskningen, og uden der på nogen måde svælges i deres privatliv, er man ikke i tvivl om, at også politifolk har en privat tilværelse ved siden af jobbet. De to beskrives virkelig godt og troværdigt.

I det hele taget formår Blædel og Nordbo at beskrive alle personerne, så de fremstår tydeligt for læseren.

”Opløst” kommer om ad mange temaer. Blandt andet indgår den kristne og islamiske tro i bogen. Det samme gør forholdet mellem ægtefolk og også forholdet børn og forældre. Pressens interesse for forbrydelser er også med. Og så er der alt det, der sker i et lille samfund, hvor alle kender hinanden og også har en mening om hinanden.

Da politiets arbejde spiller en stor rolle i ”Opløst” – som jeg også vil betegne som en politiroman – hører man naturligvis også en del om, hvad der foregår i kulisserne på politigården i Odense, hvorfra efterforskningen styres.

Jeg håber, at Sara Blædel og Mads Peder Nordbo vil fortsætte samarbejdet om kommende krimier. De er særdeles gode forfattere hver for sig, men deres fælles projekt med ”Opløst” er eminent.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2021 – 336 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO