”Jeg er Sarons rose” af Jakob Melander

People’s 2021 – 469 sider

Fra bogens bagside:

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp.

I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr er Sigga en plaget sjæl med en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse. Efter en særlig voldsom sag, har hun forladt tysk politi, og rejser nu rundt til universiteter og politiafdelinger for at holde foredrag om sin specielle metode. 

Christian overværer hendes foredrag på Københavns Universitet. Han er skeptisk og opfatter hendes evne som en ny form for clairvoyance, men må langsomt indse, at Siggas metode vækker genklang i ham selv. Og da endnu et skelet med monteret grævlingekranie dukker op, begynder en efterforskning, der vil ryste Christian i hans grundvold og forandre både ham og Sigga for altid. 

”Jeg er Sarons rose” er første bind i Jakob Melanders nye trilogi om det umage par politiassistent Christian Porsing og profiler Sigga Freitag.

Min anmeldelse:

Jakob Melander har skrevet en drønspændende krimi, der i sin handling gang på gang er højdramatisk, brutal og meget barsk.

Jeg synes rigtig godt om ”Jeg er Sarons rose”, men jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig kan finde ud af, om profiler Sigga Freitags teori er realistisk om, at drabsmænd ud over fysiske spor på et gerningssted også efterlader sig mentale spor. Et mentalt spor er, at en efterforsker/profiler kan fornemme, hvad gerningsmanden har tænkt, da han foretog sin udåd. Det er i hvert fald en spændende teori.

Det er nemmere af forholde sig til de fine beskrivelser af, hvordan hovedpersonen politiassistent Christian Porsing efterforsker de drab, der finder sted, og også hvordan han fascineres af Sigga Freitags metoder.

Christian er ikke en tough guy. Han kæmper med nogle psykiske problemer, men hans politimæssige evner fejler ikke noget, og man kommer godt ind i hovedet på ham, fordi hele handlingen ses fra hans synsvinkel.

Stemningen blandt kollegerne i Afdelingen for personfarlig kriminalitet på Teglholmen i København er ikke særlig god bl.a. fordi Christian har ageret ulovligt i en sag, han tidligere var involveret i. Desuden spiller det også ind, at kollegerne er yderst skeptiske over for Sigga Freitags metoder.

Beskrivelserne af politifolkene er gode. Når jeg læste om Christians provokerende kollega CP, var det lige før, jeg kunne sidde og hidse mig op.

Også bogens øvrige personer er lette at forestille sig. Det gælder i særdeleshed Sigga Freitag. Hun er bestemt ikke helt almindelig.

Bogens afslutning er særdeles spændende.

Jeg skal helt bestemt læse den næste bog i Jakob Melanders nye serie, hvor man også vil komme til at høre mere om Sigga Freitags brug af sine teorier.

5 krimihjerter af 5

People’s 2021 – 469 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...