05-08-2021

“Kvæler” af Kim Faber og Janni Pedersen

“Kvæler”, er forfatterparret Faber og Pedersens tredje bind i serien om efterforskerne Martin Juncker og Signe Kristiansen.  De to første bøger var “Vinterland” og “Satans Sommer”, som var virkelig gode, så da jeg gik i gang med “Kvæler” var forventningerne særdeles høje. Jeg skal da lige love for at mine forventninger til fulde blev indfriet.

”Kvæler” er en aldeles fremragende og superspændende krimi af den allerbedste slags.

 Martin Juncker er efter at have gjort tjeneste ved lokalpolitiet i Sandsted vendt tilbage til Afdelingen for personfarlig kriminalitet på Teglholm Allé i København. Her skal han igen arbejde sammen med sin gamle makker, Signe Kristiansen.

Juncker er ikke helt på toppen. Han er ved at blive skilt fra sin kone, og så har han for nylig gennemgået en større kræftoperation, som det ser ud til, at han er kommet godt igennem.

Også Signe har sit at kæmpe med, idet hun føler det meget traumatiserende, at hun skal arbejde sammen med en kollega, som hun tidligere er blevet voldtaget af. Det har hun dog hemmeligholdt.

Næppe er Juncker kommet tilbage på jobbet, før han skal i gang med efterforskningen af et drab på en kvinde, der er blevet kvalt på Amager Fælled. Snart viser det sig, at drabet minder ham om et drab, han efterforskede 10 år tidligere.

Samtidig er Signe Kristiansen i gang med at efterforske drabet på en nynazist i forbindelse med en politisk aktion på Nørrebro.

Da de begge er kommet videre i deres individuelle efterforskninger, viser det sig, at der er personsammenfald i de to sager.

Fokus bliver nu lagt på kvindedrabet, som snart efterfølges af nye kvælerdrab på kvinder. 

En intens efterforskning går nu i gang. På yderst realistisk vis beskriver Faber og Petersen, hvordan en efterforskning foregår. Som i virkelighedens verden foretages der afhøringer af alle personer, som bare har den mindste tilknytning til de dræbte kvinder. Diverse teorier stilles op, hvor nogle hurtigt forkastes, og andre arbejdes der videre på. 

De to hovedefterforskere får virkelig deres sag for. Det slider på dem både fysisk og psykisk. De er ikke heltetyper, men mennesker som mennesker er, og de foretager sig også handlinger, som ikke altid er helt hensigtsmæssige.

At de begge er yderst kompetente, er der imidlertid ingen tvivl om.

Interessant er det også at læse om de personer – mistænkte såvelsom vidner – der indgår i handlingen. Også disse mennesker er meget realistisk beskrevet.

De fleste mennesker er jo rundet af det miljø, de er vokset op i, og det fremgår også tydeligt i “Kvæler”. Nogle af de beskrevne personer væmmes man ved, andre fatter man sympati for.

Efterhånden som handlingen skrider frem bliver spændingen mere og mere intens. De drab, der sker, er barske og væmmelige, men realistiske. 

For mig er der ingen tvivl om, at Faber og Petersen er et forfatterpar, der med “Kvæler” har slået fast at de tilhører den absolutte top af danske krimiforfattere. 

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2021-08-05 – 416 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politikens forlag 2021-08-05 – 416 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO