”Helvedesgabet” af Frank Sebastian Hansen

EC EDITION 2021 – 269 sider

Min anmeldelse

En velhavende erhvervsmand bliver på særdeles brutal og bestialsk vis myrdet i sit hus på Møn.

Allerede få sider inde i handlingen følger man morderens tanker og konstaterer, at et religiøst vanvid ligger til grund for drabet.  

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi beder om assistance fra SEØ (Særlig Efterforskning Øst som hører under Københavns Politi, men beskæftiger sig med sager i hele landet.)

Efterforskningen lægges i hænderne på makkerparret Mikkel Gomez og Henrik Tange, som vi også mødte i Frank Sebastian Hansens ”De forsvundne”, som er første bog i serien.

De to drabsefterforskere bevæger sig rundt i det lille lokalsamfund og taler med mange forskellige mennesker. Her konstaterer de, at mange har en mening om alt og alle, hvilket man meget tit ser i mindre lokalsamfund.

Endnu et modbydeligt drab finder sted. Denne gang er offeret en kvinde.

Bogen igennem hører man om morderens tanker, og hele tiden spiller det religiøse vanvid en rolle. Det gør sig naturligvis også gældende ved mord nummer to.

De to efterforskere ved til at begynde med ikke, at noget religiøst spiller en rolle i forbindelse med drabene. I starten er deres teori, at drabsmanden er en, der føler sig snydt og bedraget af erhvervsmanden, og at der i forbindelse med den myrdede kvinde kan være tale om et jalousidrab.

Frank Sebastian Hansen skildrer på bedste vis bogens personer, og der er mange interessante og forskellige typer.

Også lokalsamfundet, somefterforskningen foregår i, beskrives godt.

Hvad det rent efterforskningsmæssige angår, er jeg ikke helt sikker på, at SEØ i virkelighedens verden ville blive inddraget i en drabssag af denne type. Jeg mener at vide,at enheden efterforsker sager, der vedrører bandekriminalitet på tværs af politikredsene.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at man hørte lidt mere om de andre efterforskeres gøren og laden i forbindelse med opklaringen af mordene, for jeg synes, at Mikkel Gomez og Henrik Tange på det nærmeste er ene om efterforskningen.

Uanset hvad, så er den efterforskning, man følger, i hvert fald spændende beskrevet.

Jeg synes godt om, at handlingen ses fra flere synsvinkler. Jeg holder meget af at læse krimier, hvor slutningen er overraskende. Det er den i ”Helvedesgabet”.

Selv om handlingen i ”Helvedesgabet” ind imellem er virkelig barsk og brutal, skal jeg selvfølgelig også læse den tredje bog i Frank Sebastian Hansens serie om de to dygtige og effektive drabsefterforskere Mikkel Gomez og Henrik Tange. Det bliver sikkert også barsk læsning.

4 krimihjerter af 5

EC EDITION 2021 – 269 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...