07-10-2021

”Kæden” af Adrian McKinty

Fra bogens bagside:

”Du er ikke den første, og du bliver ikke den sidste”

Din telefon ringer. En fremmed har kidnappet dit barn. For at befri barnet, må du bortføre en andens barn. Hvis du ikke parerer ordre, mister dit barn livet.

Offer. Overlever. Kidnapper. Kriminel. du er det hele. Og du er nu en del af kæden.

Min anmeldelse:

Rachel Kleins datter Kylie bliver kidnappet. Rachel får et chok af dimensioner. Hendes forfærdelse stiger til uanede højder, da hun kontaktes til af en kvinde, som meddeler hende, at hun først får Kylie tilbage, når hun foruden at betale løsesum selv har kidnappet et andet barn.

Det paradoksale er, at kvinden, der ringer, selv er mor. Hun fortæller, at hvis Rachel ikke gør, som hun bliver beordret til, vil hun være skyld i, at kvindens søn bliver dræbt.

Når Rachel har betalt løsesummen for Kylie, vil kvindens søn blive frigivet, og når forældrene til barnet, som Rachel skal kidnappe har betalt deres løsesum vil Rachels datter Kylie blive løsladt.

På den måde er Rachel blevet en del af Kæden, som er en forbryderorganisation, som tjener enormt på de løsesummer, ofrene skal betale.

Man føler virkelig med Rachel. Hun ser ikke anden mulighed end at gøre det, der bliver forlangt. I værste fald kan hun blive tvunget til dræbe et andet barn for redde sit eget.

Selv om Rachel udsættes for yderligere krav fra Kædens bagmænd, forsøger hun med hjælp fra sin fraskilte mands bror, Pete at afsløre bagmændene.

På nervepirrende vis skildrer Adrian McKinty, hvad der overgår de kidnappede børn og deres forældre.

Personerne – såvel de gode som de onde – er godt beskrevet, så man fornemmer tydeligt det, der rører sig i dem.

”Kæden” er en virkelig hjerteskærende, nervepirrende og grufuld thriller.

5 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2021 – 380 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som lydbog på MOFIBO