17-01-2022

”Det sidste søm” af Stefan Ahnhem

For at få det fulde udbytte af ”Det sidste søm”, bør man have læst Stefan Ahnhems 5 foregående krimier i Fabian Risk-serien: ”Offer uden ansigt”, ”Den niende grav”, ”Atten grader minus”, ”Motiv X” og ”X måder at dø på”.

Det altoverskyggende tema i Stefan Ahnhems fremragende, superspændende, rædselsfyldte og psykologiske krimi er den ultimative bekæmpelse af den ondskab, som er foranlediget af den magtbegærlige politichef hos Københavns Politi, Kim Sleizner. Alt sammen noget som munder ud i afpresning, manipulation, mishandling og drab.

Den danske efterforsker Dunja Hougaard er en af de personer, som både direkte og indirekte har stiftet bekendtskab med Kim Sleizners ondskab. Hun er på Sleizners foranledning blevet afskediget og er nu gået under jorden. Sammen med to eksperter i elektronisk overvågning, indleder hun en privat efterforskning, hvor hun vil forsøge at hævne sig på Kim Sleizner og bekæmpe al den ondskab, han står for.  

Under denne efterforskning møder hun forskellige former for ondskab, og hun går heller ikke selv ram forbi.

Når man siger Stefan Ahnhem, siger man uvægerligt også Fabian Risk, som er hovedperson i alle Stefan Ahnhems bøger.

I ”Det sidste søm” er Fabians rolle ikke helt så stor, som i de øvrige bøger. Fabian er psykisk langt nede på grund af en meget ulykkelig hændelse i sit privatliv, og da det viser sig at den er foranlediget af Kim Sleizner, gribes han af en voldsom hævntørst for at komme Kim Sleizner til livs.

I bestræbelserne for at det skal lykkes, krydses hans og Dunjas veje.

De tre hovedpersoner er overordentlig godt beskrevne. Der samme gælder også bogens øvrige personer.

Bogen er intenst spændende hele vejen igennem og fyldt med mange højdramatiske situationer.

Med det ”Det sidste søm” afslutter Stefan Ahnhem serien om Fabian Risk. Jeg er overordentlig spændt på, hvad han har af planer om kommende krimier. Jeg glæder jeg mig allerede nu til at læse dem.

5 Krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2022 – 415 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO