20-01-2022

”De mistænkte” af Paul Cleave

”De mistænkte” foregår i Christchurch i New Zealand og er en spændende og meget barsk krimi.

Krimiforfatterægteparret Cameron og Lisa Murdoch topper alverdens bestsellerlister og er tilsyneladende lykkeligt gift.

Deres tilværelse ændrer sig brat, da deres syvårige søn Zach pludselig forsvinder. Zach har nogle psykiske problemer, hvilket selvfølgelig præger familiens hverdag.

Politiet og offentligheden begynder at gisne om, at forældrene selv kan have haft noget med Zachs forsvinden af gøre.

Cameron og Zach har forinden haft en uheldig episode med en konflikt på en hoppeborg i et omrejsende cirkus. Samtidig har Cameron også udvist uheldig adfærd over for nogle børn og voksne i forbindelse med turen i hoppeborgen.

Hvad er der sket med Zach? Har Cameron og Lisa prøvet at begå den perfekte forbrydelse og forsøgt at slippe af med deres problemfyldte søn?

Politiet og offentligheden ved jo, at de to forfattere evner at skrive om spektakulære forbrydelser i deres bøger og derfor ved, hvordan man begår den perfekte forbrydelse.

Paul Cleave beskriver fint og realistisk politiets efterforskning, som ledes af Rebecca Kent.

Et meget væsentligt tema i ”De mistænkte” er offentlighedens store interesse i at følge med i, når kendte mennesker anklages for en forbrydelse, uanset om de er skyldige eller ej.

Man hører om, hvordan et utal af mennesker stimler sammen uden for Cameron og Lisas hjem. Der er tale om en meget grænseoverskridende adfærd, som viser hvordan flokmentaliteten får de mest modbydelige følger, som både går ud over Cameron og Lisa, men også nogle af de øvrige personer, der kigger på.

Efterhånden som handlingen skrider frem opstår der mange dramaer, der viser, hvor forskelligt og hvor modbydeligt mennesker kan agere på en og samme sag.

”De mistænkte” er en af den slags krimier, hvor der sker noget hele tiden. Hvordan hænger tingene sammen? Det er ikke nemt at gennemskue, da der lægges lag på lag på handlingen.

Jeg kan varmt anbefale Paul Cleaves bøger.