07-02-2022

”Den barmhjertige samaritaner” af Cilla og Rolf Börjlind

”Den barmhjertige samaritaner” er den syvende bog i serien om kriminalassistent Olivia Rönning og tidligere efterforskningsleder Tom Stilton.

For at få det fulde udbytte af bogen, vil jeg anbefale, at man har læst de foregående seks bøger i serien, idet mange af bogens personer også er med i disse bøger.

Vi befinder os i Sverige i 2020. Coronakrisen har ramt landet og resten af Europa. Heldigvis er vaccinen på vej, og det er noget, som langt de fleste ser frem til. Imidlertid er der en gruppe fanatikere, der har den teori, at vaccinen vil være til stor skade for menneskeheden. De mener, at der er en skjult agenda hos verdens magtelite, som ved hjælp af vaccinen kan få krammet på befolkningen og derved få dem til at rette ind i det verdensbillede, magthaverne ønsker.

Det skal for alt i verden undgås, så derfor vil de gøre alt for at ødelægge vaccinen, når de kan få lejlighed til det. 

I dette univers skal Olivia Rönning og hendes kollega Lisa Hedquist ved National Operativ Afdeling samtidig forsøge at opklare tre drab, hvoraf to er mordbrande, og den ene har været ved at koste Olivia livet.

Man får en virkelig god og grundig beskrivelse af efterforskningen dels af mordbrandene og dels af vaccinesabotagen. Siden viser det sig, at de sager kan relateres til hinanden.

Olivia og Lisa opsøger mange af de personer, der anses for på den ene eller anden måde at kunne sættes i forbindelse med sagerne.

Selvfølgelig medvirker Tom Stilton også i bogen, men det er unægtelig i en noget anden rolle end den, man sædvanligvis ser ham i.

Man får et vældig godt kendskab til de personer, man møder. Det familiemæssige spiller for nogles vedkommende en meget stor rolle på godt og ondt.

Man kan heller ikke undgå at hæfte sig meget ved, hvad en fanatiker kan finde på at gøre for at nå sit mål, især når vedkommende betragter sig selv som den barmhjertige samaritaner.

Lidt kærlighed og forelskelse er der også plads til i bogen.

Man får også fine beskrivelser af de mange forskellige lokaliteter, hvor handlingen foregår.

En stor del af handlingen beskriver, hvordan coronaen2 hærger landet. Man kommer tæt på, hvad der sker med et menneske, og hvordan vedkommende behandles, når sygdommen rammer.

Hvordan hele historien hænger sammen, får man en god forklaring på til sidst.

Bogen er spændende og velskrevet, og selvfølgelig vil jeg også glæde mig til at læse nummer otte i serien.

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 310122 – 359 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO