31-03-2022

”Blæst” af Anne Mette Kirk

”Blæst” er den tredje bog i serien om politimanden Marc Abildgaard. De to foregående er ”Knust” og ”Låst”. Jeg vil anbefale, at bøgerne læses i rækkefølge.

”Blæst” tager sit udgangspunkt i en ny søndags-serie på DR, ”Røde papirer”.

Serien er skrevet og instrueret af det 29-årige multitalent Silas Ruby. Den handler om hans egen turbulente barndom og fokuserer på, hvad de sociale myndigheder gør og ikke gør, når det drejer sig om at sikre børn en tryg opvækst.

Silas Ruby arbejder tæt sammen med dramachefen Bjørg Walsted, og sammen har de skabt et drama, som DR med generaldirektør Ditlev Findahl i spidsen ­forventer sig meget af.

Også i medieverdenen i det hele taget er interessen og forventningerne overvældende.

Få dage før premieren tager Silas tilbage til sit barndomshjem i nærheden af Skive.

Mens han er her, bliver hans far og storesøster dræbt af skud. Silas bliver anholdt for drabene.

Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro går i gang med efterforskningen, der bliver ledt af efterforskningslederen Daniella Guzman og efterforskeren Marc Abildgaard. Da Marc har en syg mor, der bor i området, er han i 3 måneder blevet udlånt af Københavns Politi.

Krimiintrigen er virkelig god. Den er fuld af overraskelser. Især én – forholdsvis tidligt i historien – siger ”spar 2”.

Bogen rummer mange meget interessante personer, som beskrives på allerbedste vis. Nogle af dem føler man virkelig med – andre det stik modsatte.

Jeg synes rigtig godt om beskrivelserne af politifolkene, der deltager i efterforskningen. 

Marc Abildgaard viser, at også dedikerede politiefterforskere kan lade tårerne trille.

Der er slet ingen tvivl om, at det, som Marc kommer ud for i de dage efterforskningen pågår – både efterforskningsmæssigt og især på det personlige plan – vil præge ham resten af livet.

I det hele taget evner Anne Mette Kirk på allerbedste vis at lade det psykologiske indgå i ”Blæst”.

Det bliver også rigtig godt beskrevet, hvor stor betydning en TV-serie kan have for en TV-station, og hvor meget blæst, der kan være om en serie.

Jeg er også begejstret for beskrivelserne af de mange steder, man bliver præsenteret for, og man kan sagtes forestille sig, hvordan stederne ser ud. Jeg synes også rigtig godt om, at det meste af handlingen foregår i Jylland. Da er jeg lidt på hjemmebane.  

Statsfængslet Enner Mark har jeg set på nærmeste hold ude fra. Til gengæld har jeg set politistationen i Holstebro indefra i forbindelse med en rundvisning.

Sidst men ikke mindst, så sætter jeg enorm pris på de beskrivelser, der er af politiet og efterforskningen. Det er yderst realistisk.

Jeg vil glæde mig meget til Anne Mette Kirks næste bog.

 

5 krimihjerter af 5

 

People’s 310322 – 364 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO