19-04-2022

”Stol på mig” af Anders Roslund

For mig er der ingen tvivl om, at Anders Roslund hører til blandt toppen af svenske krimiforfattere.

I ”Stol på mig” er det overordnede tema organiseret prostitution og alt det forfærdelige, det efterfølgende kan betyde for disse kvinder.

En kriminel organisation skaffer unge kvinder til Sverige bl.a. fra Litauen med løfter om, at de som prostituerede hurtigt kan tjene mange penge. Imidlertid går det oftest sådan, at bagmændene påstår, at de unge kvinder skylder dem penge. En måde hvorpå de kan blive gældfri er, at de indvilliger i at blive organdonorer og få fjernet et organ. Operationen, hvor organerne fjernes, foretages af læger, som bliver betalt af de kriminelle, som herefter sælger organerne for høje priser til klinikker i udlandet, som har ventende patienter som fx skal have en ny nyre.

Kriminalkommissær Evert Greens kommer på sporet af organisationen. Efterforskningen resulterer ulykkeligvis i, at en kollega og nær ven mister livet. Det rammer Evert Greens meget hårdt.

Samtidig er der sket det forunderlige, at Evert, som er en enspænder, er blevet dybt forelsket i enken til en kollega. Noget han ikke har været, siden han mistede sin kone for mange år siden.

Efterforskningen afslører mange forfærdelige handlinger begået af organisationen og viser også, at selv personer, som virker sympatiske kan være det stik modsatte og ikke til at stole på.

Som i alle Anders Roslunds bøger spiller tidligere undercover-agent Piet Hoffmann også en vigtig rolle som Everts trofaste hjælper.

Personer og miljøer er skildret på fremragende vis.

Selv om bogen er højdramatisk og ind imellem modbydelig barsk, er jeg ikke i tvivl om, at bogens handlingen kan finde sted i virkelighedens verden.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2022 – 421 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO